Hirdetés

Idehaza is megtekinthető lesz IMAX-ben A cápa és az E.T - A földönkívüli

|

Két klasszikust élhetünk át újra a mozikban hamarosan, ráadásul IMAX-ben.

Hirdetés

Biztos sokaknak kimaradt moziban átélni Steven Spielberg két meghatározó alkotását, az 1975-ös A cápát, valamint az 1982-es E.T - A földönkívülit. Hamarosan azonban lehetőség nyílik bepótolni ezt az élményt: a Universal Pictures és az Amblin Entertainment ma bejelentette, hogy az említett két filmet idén először láthatja majd a nagyközönség felújított formában, IMAX mozivásznon.

Hirdetés

Az E.T - A földönkívüli a film 40. évfordulója alkalmából tér vissza a mozikba, míg A cápa IMAX mozivásznakon és RealD 3D-ben is látható lesz. Ami pedig a legjobb hír, hogy nem csak Amerikában: a két film ugyanis több ország mellett Magyarországon is elérhető lesz a legnagyobb vásznon, IMAX formátumban, méghozzá 2022. szeptember 8-14 között. A sajtóközleményből pedig azt is megtudhattuk, hogy ha sikeres lesz a kezdeményezés, és nagy lesz az érdeklődés iránta, akkor ezt a dátumot kitolhatja a forglamazó, a UIP-Duna Film egészen szeptember 21-ig is. Ami azt jelentené, hogy két hétig lenne műsoron Spielberg két klasszikusa.

Jim Orr, a Universal Pictures amerikai moziforgalmazásért felelős elnöke így nyilatkozott:

A Universal számára megtiszteltetés, hogy részese lehetett ennyi rendkívüli és felejthetetlen Steven Spielberg-film elkészülésének az elmúlt 47 évben. Egyetlen filmkészítő sem gyakorolt nagyobb vagy maradandóbb hatást a filmművészetre, vagy teremtett kitörölhetetlen filmes emlékeket több milliárd ember számára világszerte. Nem is tudnánk tökéletesebb módot kitalálni arra, hogy megünnepeljük az E.T. 40. évfordulóját és az első Universal-Spielberg nyári kasszasikert, A cápát, mint hogy a közönségnek lehetővé tegyük oly módon átélni ezeket a filmeket, ahogyan eddig még soha.

Ti beültök majd valamelyikre?

Ezt láttad már?

Rengeteg hír, cikk és kritika vár ezen kívül is a Puliwoodon. Iratkozz fel a hírlevelünkre, mert kiválogatjuk neked azokat, amikről biztosan nem akarsz lemaradni.


Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.