Hirdetés

Ilyen lesz az Alkonyzónát és a karantént vegyítő magyar projekt, A Karantén Zóna

|

Három előzetest is tudunk mutatni az öt történetet elmesélő misztikus szkeccsfilmből.

Hirdetés

Szeptember elején számoltunk be A Karantén Zóna című, öt részesre tervezett szkeccsfilm közösségi kampányáról, amely a StageHive-on keresztül zajlott. A készítők, azaz Zsótér Indi Dániel író és rendező, Vida Orsolya forgatókönyvíró, valamint Dimeth Balázs Ferenc vezető operatőr projektje az Alkonyzóna, a Black Mirror és a karanténidőszak elegyét kínálva keresett támogatókat, a közösségi finanszírozást pedig sikerrel járt. Az ötből négy szkeccs már leforgott, három epizód éppen a vágási fázisban tart és aktívan folynak a zenei munkálatok is, de nincs már messze az utolsó rész forgatása sem, ami a vírushelyzet és az ünnepek miatt januárra tolódott (a munkálatokat nehezíti az is, hogy az epizód egyik főszereplője, Tolnai Klári egy különleges protézist fog viselni, amelyen Hámori Dániel maszkmester már dolgozik). 

Hirdetés

Korábban még csupán a kampányvideót láthattátok nálunk, azonban azóta megjelent három ízelítő is A Karantén Zóna kisfilmjeiből. Az első sztorija két önkormányzati dolgozóra (Sütő Ildikó Ágnes és Ferencz Attila) fókuszál, akiket vendégül lát egy nyugdíjas néni (a Kossuth-, Jászai Mari- és Balázs Béla-díjas színművésznő, Pásztor Erzsi), de végül megkérdőjeleződik a saját épelméjűségük.

A másodikban egy kisiskolás lány (Lebor Lilly) életébe kapunk betekintést, akinek nem csak a digitális oktatás nehézségeivel kell megküzdenie, hanem a kórházi ágykiürítések miatt hazaküldött nagypapával (a Jászai Mari-díjas Ujréti László) is az édesanyja (Majsai-Nyilas Tünde) figyelméért. 

A harmadik részhez készült és egyben legújabb előzetesben pedig Tankó Erika és Lőrincz Sándor szereplésével bontakozik ki egy szürreális történet: "Mit tegyen a tíz éve boldog házasságban élő feleség, ha egy nap arra ébred, hogy a karantén miatt munkanélkülivé váló férje a szokásosnál is idegesítőbbé válik? Igaz, önhibáján kívül." Mindenhol jobb, mint otthon ugyebár...

A negyedik felvonás kedvcsinálója egyelőre még várat magára, az ötödik pedig forgatás előtt áll, természetesen annak esetében is nagy hangsúlyt fektetnek majd a járványvédelmi előírások betartására, ahogyan a korábbiaknál is tették. Zsótér Indi Dániel pozitívan vélekedik a jövőről: 

"Az elmúlt fél évben lassan 200-nál is több ember vett részt A Karantén Zóna készítésében ilyen-olyan módon. Ezek az emberek nem csak bizalmat szavaztak nekünk és a történeteinknek, hanem látni is akarják majd a közös munka gyümölcsét. Késő tavasz környékén szeretnénk egy mozis bemutatót tartani nekik és a sajtónak - nem lesz elég egy moziterem, az már most biztos - de már idén elkezdtünk tárgyalni forgalmazókkal a film jövőjéről."


A Karantén Zóna premierjére tehát 2021 tavaszán számíthatunk. Nektek felkeltette az érdeklődéseteket a koncepció?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.