Hirdetés

Közel 100 magyar filmklasszikus vált ingyenesen elérhetővé

|

A Nemzeti Filmintézetnek hála lesz mit nézniük a magyar filmkultúra szerelmeseinek.

Hirdetés

Az NFI Filmarchívum szakemberei egy 90 alkotásból álló válogatást állítottak össze, amiben számos irodalmi mű filmadaptációi, történelmi és ifjúsági mozgóképek, továbbá animációs filmek is szerepelnek, melyek a szórakoztatás mellett a koronavírus-járvány okozta távolléti oktatás sikerességéhez is hozzájárulhatnak.

Hirdetés

Az online ingyenesen megtekinthető filmek listáját olyan örök érvényű magyar klasszikusok erősítik, mint A Pál utcai fiúk, Az ötödik pecsét, az Egri csillagok, Édes Anna, a Tanár úr kérem vagy a Légy jó mindhalálig. A történelmi szekcióban A tizedes meg a többiek, A Hídember, a Sose halunk meg, a Szamárköhögés és a Valahol Európában is felbukkannak többek között, míg a fiatalabbak a Keménykalap és krumpliorral, a János vitézzel, a Lúdas Matyival vagy épp olyan régi kedvencekkel tehetik kellemesebbé az otthonlétet, mint a Vuk és a Szaffi.

Fantasztikus kezdeményezés ez, és a Puliwood szerkesztősége is nagyon hálás a szabadon hozzáférhetővé tett filmekért - meg is érdemlik ezek az alkotások a figyelmet. Köszönjük!

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.