Hirdetés

InterCom hírlevél október 21.

|

Olvashatunk többek között Tintin kalandjairól, a Lopott időről, Karácsony Artúr zenéiről és még a Delfines kaland megérkezéséről is értesülhetünk.

Hirdetés

Én gyorsan tudok történetet mesélni, de soká tart, mire nekidurálom magam – mentegetőzött erre Steven Spielberg, akinek az adta meg a végső lökést a Tintin kalandjai megrendezéséhez, hogy megismerkedett A Gyűrűk Ura-trilógia alkotójával. Pedig az ismerkedésük nem a legkényelmesebb körülmények között zajlott. – Akkor találkoztam először Peter Jackson-nal, amikor átadtam neki az Oscar-díjat A király visszatér-ért – mondta Steven Spielberg. – Jó fejnek tűnt, de akkor is kényelmetlen úgy elkezdeni egy barátságot, hogy közben 800 millióan néznek.

 


Bieber Artúr

A Télapó szánja egyre közeledik: és Justin Bieber ül a bakon!
A Wallace és Gromit-filmjeiről elhíresült animációs stúdió, az Aardman Mikulásra tartogatja új 3D-s animációs vígjátékát, a Karácsony Artúr-t (Arthur Christmas, hazai bemutató: november 24.), mely a gyerekeket ötletes meséjével, a felnőtteket angolos humorával bűvöli el – de a kamaszoknak is tartogat egy nagy meglepetést.
A film végén felcsendül a Santa Claus is Comin’ To Town című klasszikus karácsonyi dal, amelyet az elmúlt évtizedekben Frank Sinatra-tól Andrea Bocelli-ig, a Beach Boys-tól a Green Day-ig számtalan sztár énekelt el, és ezúttal Justin Bieber adja elő. A dal szerepelni fog a tinisztár új lemezén, a szintén karácsonyra tervezett Under the Mistletoe-n, és klip is készül belőle: ezen Justin Bieber mellett természetesen a Télapó meghökkentően habókos családtagjai – köztük legkisebb, legkétballábasabb fia, Karácsony Artúr – produkálják magukat.

 


Suhanj a Delfinnel!
 
Magyarországra is megérkezett a Delfines kaland 3D (Dolphin Tale, hazai bemutató: október 20.) című film és vele a különleges, igaz történet, amelynek hőse megváltoztatta sok fogyatékkal élő ember életét. Az október 16-án délután zajló gálavetítést azt tette kivételessé, hogy a meghívottak a Suhanj! Alapítvány javára adakoztak. A vetítés végére a helyszínen összegyűlt adományokból, és az internetes előrendelésekből megközelítőleg összegyűlt egy 800 ezer forintos, speciálisan kialakított aktív – sportolásra, mozgásra alkalmas – kerekesszék ára.
A teltházas bemutatón – melynek háziasszonya a Suhanj! Alapítvány egyik vezetője, a film szinkronmunkájában is részt vállaló Kovács Patrícia valamint Pásztory Dóra, kétszeres paralimpiai bajnok, világ- és Európa-bajnok úszónő volt – számtalan híresség is megjelent. Gyerekével, családjával együtt érkezett Árpa Attila, Várkonyi Andrea, Bchkor Gábor, Azurák Csaba, Tornóczky Anita, Kiss Gergõ. Giorgio édesanyját, Kárász Róbert lányait Patai Anna a szüleit hozta el a vetítésre, hogy megismerkedjenek Winter történetével, aki az újrakezdés, a remény szimbóluma, és ami napig a Clearwater Marine delfinárium sztárja.
– Nagyon örülök, hogy sok kisgyerek volt a vetítésen, mert biztos van köztük olyan, aki most szembesült először fogyatékos emberekkel – mondta a vetítés után Pásztory Dóra –, és a film segítségével nem félelem, hanem egy pozitív érzés köti majd őket a témához. Winter, a delfin Magyarországon is hatalmas sztár lesz, ebben egészen biztos vagyok.
A Delfines kaland 3D vetítése nagy sikert aratott: a filmet a végén megtapsolták a nézők, adományaik pedig a mozgás öröméhez segíthetnek olyanokat, akik – a filmbeli delfinhez hasonlóan – saját erejükből akarják, de kemény küzdelem árán képesek újra élvezni a mozgás örömét.



A díjcsináló

Sokan úgy látják, ez már az Oscar-díjra felvett előleg. A Pénzcsináló (Moneyball, hazai bemutató: december) rendezője, Bennett Miller, akit előző (és első) filmjéért, a Capote-ért már jelöltek a rendezői Oscarra, most vasárnap átveheti a Hollywood Filmdíjat, melyet a 15. Hollywood Film Fesztiválon adnak át Los Angelesben: természetesen új filmjét ismerik így el. A kritikusok szinte egyhangúan állítják, hogy a Pénzcsináló-val is biztos a jelölés, méghozzá nemcsak a rendezőnek: a főszereplő, Brad Pitt is reménykedhet, hogy a legjobb öt közé jut, és nem csak azért, mert a Capote főszereplője, Philip Seymour Hoffman a Miller előző filmjében nyújtott alakításáért meg is kapta a legjobb főszereplő díját.
Az elmúlt nyolc évben az itt díjazottak közül 73-at jelöltek Oscar-díjra, és 27-ük nevét olvasták fel végül a gálaesten. Bennett Miller igazán illusztris társasága kerül a Hollywood Filmdíj átvételével, szinte csupa Oscar-díjas közé: az elismerést olyan klasszikus rendezők kapták meg korábban, mint John Schlesinger, Martin Scorsese, Ron Howad, San Mendes, Oliver Stone, Clint Eastwood, Kathryn Bigelow és Tom Hooper.




Timberlake nem akar örökifjú maradni

A Lopott idő (In Time, hazai bemutató: október 27.) világában mindenki fiatal: a film története szerint 25 évesen megáll az öregedés – mindazoknak, akik ki tudják fizetni. A többieknek viszont üt az órája.
A látványos és kivételesen ötletes sci-fi főszereplője, Justin Timberlake a harminc alattiak bálványa – de ő maga nem tartja sokra a fiatalságot. Sőt, kifejezetten várja, hogy megöregedjen. Legalább is ezt állítja.
– Kicsit sem félek attól, hogy megöregszem – nyilatkozta a zenész/színész, aki Amanda Seyfried oldalán rohanja végig a Lopott idő-t. – Vannak 80 évesek, akik fiatalnak érzik magukat, és azok is. Kérdezzék meg Mick Jagger-t, hány éves! Szerintem, húsz: aki látta színpadon, az egyetért velem. Különben is, azt hiszem, ami a legfontosabb számomra az életben, az az, hogy kivívjam az emberek tiszteletét: szerintem mire öreg leszek, ezt el is érem. Ha még megismernek akkor…

Oldalak: 1 2

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.