Hirdetés

Interjú: a Curtiz rendezőjével, Topolánszky Tamás Yvannal beszélgettünk

|

A Magyar Film Napja alkalmából stílusosan egy világhírű magyar rendezőt bemutató filmről beszélgettünk a rendezővel.

Hirdetés

A Casablanca megálmodóját, a magyar származású Kertész Mihályt odakint Hollywoodban csak az Oscar-díjas Michael Curtiz-ként emlegetik és tartják mai napig a legnagyobb rendezők egyikének. A Casablanca viszontagságos forgatását és a rendező magánéleti problémáit bemutató, a 2018-as Montreáli Nemzetközi Filmfesztivál győztesének, vagyis a "Curtiz - A magyar, aki felforgatta Hollywoodot" rendezőjét, Topolánszky Tamás Yvant csíptük el egy interjúra.

Hirdetés

A filmet mi is szerettük tavaly, azóta pedig már a Netflix kínálatában is elérhető - többek között erről, forgatási élményeiről és persze jövőbeli terveiről kérdeztük a fiatal rendezőt.

Azok számára, akik hanganyag formájában fogyasztanák el az interjút, a Puliwood Mixcloud csatornáját elérhető a teljes beszélgetés.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.