Hirdetés

Itt van a 3 legérdekesebb leleplezés a Skywalker kora regényváltozatából

|

A szerző több dolgot is pontosított a saját verziójában a filmben látottakhoz képest, ezekből gyűjtöttük össze a legizgalmasabbakat.

Hirdetés

Bár csak március 17-én fog megjelenni a Star Wars: Skywalker kora hivatalos könyvváltozata az Egyesült Államokban, a kiadó, a Lucasfilm Publishing már múlt hétvégén elkezdte előzetesen árusítani egy chicagói rajongói rendezvényen. Természetesen ezzel együtt olyan részletek is elkezdtek szállingózni a Rae Carson által írt kötetből, melyeket a filmvásznon nem láthattunk, és némelyik a legnagyobb megválaszolatlan kérdéseinket is egészen más megvilágításba helyezi. Aki a jövőben szeretne lecsapni a regényre, az a SPOILEREK elkerülése végett akár be is zárhatná a cikket, akit viszont egyáltalán nem zavar az ilyesmi, a továbbiakban elolvashatja a legérdekesebb leleplezéseket.

Hirdetés

Ezek voltak Ben Solo utolsó szavai Rey-hez

Miután az exegoli fináléban egymás oldalán harcolnak a halálból visszatért Palpatine ellenében, az egykori Kylo Ren feláldozza magát, hogy Rey tovább élhessen. Többen is felfigyeltek rá, hogy mikor elcsattan az a bizonyos csók Daisy Ridley karaktere és a haldokló Ben Solo között, a filmből vélhetően kivágtak egy párbeszédet - a könyvváltozat nemcsak megerősíti ezt a feltételezést, még arra is választ ad, pontosan mi zajlott le a szóban forgó jelenetben: "Egy tiszta és erős hang szólította meg az Erőn keresztül. »Mindig ott leszek veled« - mondta Ben." A regény szerint Rey elmosolyodott, majd suttogva a következőt válaszolta: "Senki sem tűnik el igazán." Mindkét mondat Luke Skywalkertől ered, ahogyan azt a Skywalker kora első előzetesében hallhattuk tőle.

Hogy lehet életben Palpatine?

A Skywalker kora bemutatóját megelőző hónapokban leginkább minden rajongót az foglalkoztatott, hogy J.J. Abrams mivel fogja magyarázni Palpatine halálból való rejtélyes visszatérését - nos, mint kiderült, semmivel, a film megtekintése ugyanis nem tisztázta ezt a kérdést. Rae Carson regényéből viszont fény derült végre az igazságra: az Uralkodó szelleme egy klón testében maradhatott életben, amit Kylo Ren az első találkozásukkor állapít meg a közzétett részlet alapján: "Palpatine császár mondhatni, életben volt, de Kylo a csontjaiban érezte, hogy klón test védelmezi az Uralkodó igazi szellemét. Ez a tározó azonban nem tökéletes, képtelen fenntartani Palpatine mérhetetlen erejét. Már nem fogja sokáig bírni." Ez a megoldás nem érheti meglepetésként a bővített univerzum ismerőit, elvégre Tom Veitch Sötét Birodalom című képregénysorozatában az Uralkodó szintén klón testben tért vissza az élők sorába.

Rey apjának valódi kiléte

Most pedig mindenki kapaszkodjon meg, a végére tartogattuk a leghajmeresztőbb leleplezést. A kiadványból Palpatine rejtélye mellett Rey apjának kilétére is fény derül, és úgy tűnik, a két eredet meglehetősen összefügg egymással. A regényben Rey látomásain keresztül nagyapja múltjába is bepillanthatunk, ami körbejárja, ahogyan a Sith örökkévalók fáradhatatlanul próbálják megalkotni a tökéletes klón testet Palpatine tudata számára. A bekezdésből nyilvánvaló lesz, miszerint az első próbálkozások nem jártak sikerrel, az egyik testet például "egy használhatatlan, gyenge kudarcként" jellemzi a szerző, ami nem is hasonlít túlzottan az Uralkodóra - az erejével nem tudott elbírni, ám képes volt túlélni, később pedig Rey apjává válni. Ugyebár a folytatástrilógia, a Skywalker korát is beleértve nem arra helyezte a hangsúlyt, hogy kik voltak Ridley karakterének szülei, de ha valaki hiányolta az efféle részleteket, most már az sem titok többé, hogy Palpatine-hoz hasonlóan Rey apja is egy klón volt.

Mint azt már olvashattátok a bevezetőben, a Skywalker kora Rae Carson által írt regényváltozata márciusban fog megjelenni az Egyesült Államokban, a magyar kiadásra azonban ennél valamivel többet kell még várni.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.