Hirdetés

Újabb film készül J.R.R. Tolkien életéről

|

Dacára annak, hogy egy másik stúdió is próbálkozott már vele, a Fox Searchlight is szeretné tető alá hozni a saját J.R.R. Tolkien életrajzi filmjét, amely a Gyűrűk Ura univerzum atyjának fiatal éveire koncentrálna és már a főszerepre is kinéztek egy színészt.

Hirdetés

Tavaly már hallhattatok róla, hogy a legendás író életrajzi filmjén a New Line Cinema dolgozik és James Strongot (Downton Abbey, Doctor Who, Broadchurch) fogadták fel rendezőnek, aki a Tolkien életét kutató Angus Fletcher forgatókönyve alapján dolgozhatott és elmesélheti azt a különleges életet A Gyűrűk Ura megírásáig, kezdve a fiatal kortól, a szerelmi életen és a háború borzalmain keresztül. Csakhogy a Middle-earth névre keresztelt projektről azóta nincs hír, egy új próbálkozásról viszont van.

Hirdetés

Korábban már a Fox Searchlight is szerette volna megfilmesíteni a mester életét, ami körül jó ideig szintén síri csend honolt, most viszont a Variety szerint sikeresen feltámasztották az egyszerűen csak Tolkien névre hallgató tervezetet a Chernin Entertainment segítségével, amelyhez már egy rendezőt is találtak a finn Dome Karukoski személyében. Karukoski eddig még nem rendezett amerikai filmet, a Keanu Reeves és Isla Fisher főszereplésével készülő The Starling című dráma lesz számára az első ilyen, a Tolkien pedig várhatóan a második. A szkriptet David Gleeson (Harcvonal) és Stephen Beresford (Büszkeség és bányászélet) jegyzik és várhatóan arra fókuszálnak majd, ahogy a zseniális író barátságra, szerelemre és művészi inspirációra talál osztálytársai körében az első világháború kitörése előtt. 

A Fox Searchlight már kinézett egy színészt is a címszerepre, ők a Mad Max: A harag útja, az X-Men széria és az Eleven testek sztárját, Nicholas Houltot szeretnék megnyerni, de egyelőre még a korai fázisban tartanak a tárgyalások. A rajongók egyébként erősen kampányolnak Ian McKellen mellett, de tekintve, hogy a projekt Tolkien fiatal éveire koncentrál, ez a verzió nem tűnik túlzottan életképesnek. Ti kit látnátok szívesen a főszerepben?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.