Hirdetés

James Cameronnak elege van az Alien-filmekből

|

James Cameron, az Alien franchise második rendezője kritikusan illette az elmúlt 30 évben megjelent folytatásokat, és nem látja értelmét az új filmeknek.

Hirdetés

James Cameron az 1986-os A bolygó neve: Halál (Aliens) megrendezésével szerves részévé vált az Alien franchise-nak, mely napjaink egyik megkerülhetetlen sci-fi sagája a filmes palettán, ennek tudatában pedig különösen meglepő volt a rendező napokban tett nyilatkozata, melyben kifejtette, hogy személy szerint semmi szükségét nem látja további Alien filmeknek.

Hirdetés

Cameron a franchise lejtmenetét az 1992-es Alien 3-hoz datálja, amiben a rendező két személyes kedvencét, Hicks és Newt karakterét is kiírták a történetből.

"A franchise igazából már bejárta az egész jófilm-rosszfilm skálát. Ridley Scott készítette az első filmet, amivel filmkészítők és sci-fi rajongók egy egész generációját inspirálta, és ami után megannyi későbbi alkotás próbált stílusában tisztelegni előtte, köztük az én Aliens filmem is, ami szerintem egy méltó utódja volt Scott eredetijének. Egyfajta rajongói mentalitással készült el az a folytatás. Tisztelegni akartam Scott filmje előtt, ugyanakkor el is akartam mondani a saját üzenetemet. Ami azután történt, azért már nem vállalok felelősséget. Úgy vélem, hogy nem sikerültek túl jól a folytatások. A meglátásom szerint az első két film a maga idejében megállta a helyét, és azóta is viszonyítási alapnak számítanak. Azonban van-e bármi létalapja egy újabb Alien-filmnek? Nem tudom. Talán. Lássuk, milyen filmmel rukkol elő Ridley. Azt még szeretném hozzátenni, hogy kiállok mindenféle Ridley Scott-mozi mellett, még a kevésbé nagyszerűek mellett is, mert ő egy ilyen művész, egy ilyen filmrendező. Mindig tanulok tőle valamit. A franchise-hoz való visszatérése pedig lehet akár lenyűgöző is végül."

Ridley Scott legújabb látogatása az Alien univerzumban a májusban érkező Alien: Covenant lesz, mely a 2012-es Prometheus folytatása lesz hivatalosan.

Ti mit szóltok Cameron véleményéhez? Szerintetek is megfáradt a franchise és már nincs szükség új részekre vagy lehet bízni még Ridley Scottban, hogy megújítja a franchise-t, és friss lendületet ad neki?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.