Hirdetés

James Cameron csak Avatar-folytatásokat rendezne

|

A rendező egy Pekingi Nemzetközi Filmfesztiválon adott interjúban beszélt terveiről. Úgy néz ki, minden más projektről levenné a kezét, s csak a sikert sikerre halmozó filmjével, az Avatarral és annak folytatásaival foglalkozna.

Hirdetés

James Cameron úgy nyilatkozott, mintha elege lenne az összes másik történetből, és csak az Avatart, illetve a dokumentumfilmes munkáját tudná értékelni: "Nem fogok más filmeseknek producerkedni. Nem érdekelnek más forgatókönyvek. Lehet, hogy korlátoltnak tűnök, de a lényeg, hogy az Avatar világában gondolkodom. Úgy érzem, mindent amit el kell mondanom, amit a világ állapotáról tudni kell és amit tenni érdemes, arról ebben a filmben tudok beszélni. Ráadásul szórakoztató módon. Amiről pedig ebben a világban nem tudok szólni, arról a dokumentumfilmjeimben fogok."

Persze mindez nem jelenti azt, hogy nem változhatnak a tervei, például tavaly említést tett a Battle Angel című manga adaptálásáról. A rendezőnek viszont az Avataron kívül elég sok elfoglaltságot jelent a dokumentumfilmes pályája: az utóbbi évtizedben 5-öt is készített. A következő a sorban a Deepest Challenge, amely a Föld legmélyebb pontjára kalauzolja el a nézőket. Sokan talán elkeseredve tudatosítják, hogy itt van az az ember, akinek minden hatalma és pénze megvan ahhoz, hogy bármilyen filmet elkészítsen, s ő a szűkebb réteg által preferált dokumentumfilmek készítésére vágyik. 

Az Avatar második részének készületeiről elmondta, hogy az utóbbi két és fél évet a szoftver- és infrastruktúra-fejlesztéssel töltötték. Előkészítették a terepet Los Angelesben és Új-Zélandon, illetve az írással is sokat foglalkoztak. A képi tervezésig még nem jutottak el, az lesz a következő lépés. A jelen helyzetből kiindulva a 2014 decemberére kitűzött premierdátum tarthatósága elég kérdéses. Elmondta, hogy a második és a harmadik rész forgatókönyve egyben van, nem trilógiaként kell kezelni, inkább egy átivelő történetként. Ehhez híven a két filmet minden bizonnyal közvetlenül egymás után fogják forgatni. Így talán Cameron a következő évtizedben már egynél több mozifilm mellé is beírhatja a nevét rendezőként.

Oldalak: 1 2

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.