Hirdetés

James Cameron tovább feszegeti a technológia határait az Avatar folytatásokkal

|

Magasabb képkockaszámot és továbbfejlesztett 3D hatást ígér Cameron.

Hirdetés

James Cameron ismét megszólalt az Avatar folytatásaival kapcsolatban, ezúttal technikai szempontból jellemezte a közelgő filmeket. A 62 éves filmkészítő múlt pénteken vált a Society of Motion Picture and Television Engineers tiszteletbeli tagjává, ami egy gála során került megünneplésre. A megtiszteltetésben olyan híres alkotók részesülhettek korábban, mint Walt Disney, George Lucas és Ray Dolby.

Hirdetés

Miközben elfogadta a tiszteletbeli tagságot, Cameron arról beszélt, hogy a jövőben még tovább fogja nyomni az innovációkat a filmkészítésben, amelynek eredményét már a 2009-es Avatar folytatásaiban láthatjuk.

"Tovább feszegetem a határokat. Nem csak a jobb eszközök, munkafolyamat, a nagyobb dinamikatartományú kép (HDR) vagy a magasabb képkockaszám (HFR) miatt. Még mindig oda vagyok a 3D-ért, de fényesebb kivetítésre van szükségünk, és végül azt hiszem megtörténhet, hogy szemüveg nélkül is működjön. Eljutunk oda."

Az ünnepség során Cameron kiemelte, hogy a tudománynak milyen fontos szerepe van abban, ahogyan a művészetet átadják az alkotók. A rendező szerint a filmeknek ámulatba kell ejtenie a nézőket, de a közönség szeme egy idő után hozzászokik a látványhoz, ezért folyamatosan új módszereket kell találni az elkápráztatásukhoz. Cameron a The Hollywood Reporter-nek is adott egy interjút, amely során arról beszélt, hogy a magas képkockaszám (HFR) oldhatja meg a 3D okozta kellemetlen érzést.

"Úgy gondolom, hogy a HFR inkább eszköz, semmit formátum. Szerintem olyasmi ez, amit folyamatosan változtatni akarsz, azért, hogy a szem végig nyugodt legyen, főleg mikor 3D-ben pásztázunk, vagy valamilyen mozgást látunk, amit én kellemetlennek találok. Meg akarok ettől szabadulni és a magas képkockaszámmal ez sikerülhet."

Az Avatar 2 2018-ban érkezik a mozikba. Szerintetek sikerül James Cameron-nak ismét forradalmasítania a mozizást?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.