Hirdetés

Janklovics Péter üzeni: Ilyenkor anyádat hívd, ne a 112-t!

|

A rendőrség videóban hívja fel rá a figyelmet, hogy temérdek értelmetlen hívás fut be a segélyhívóra, ami elveszi a figyelmet és az erőforrást a valóban életveszélyes esetektől.

Hirdetés

Nyáron Vakáció Kapitány felelt azért, hogy minden biztonságban menjen az országban, most viszont egy sokkal komolyabb dologra igyekeznek felhívni a figyelmünket: a 112-es segélykérő vonalra rengeteg blőd betelefonálás történik piszlicsáré indokokkal, ez pedig káros hatással van a valóban fontos hívásokra. 

Hirdetés

Az arányok egészen durvák: a statisztikák szerint évi 5 millió hívásból 4 millió nem valós segélykérés (!). Éppen ezért a rendőrség a többi szervezettel együttműködve elkészítette az alábbi kisfilmet, amelyben a Dumaszínházból is ismert színészt, Janklovics Pétert láthatjuk, amint elképesztő példákat felhozva hívja fel rá a figyelmet, hogy mikor érdemes inkább az anyákat, hívni, nem a 112-t. Kemény üzenet, de teljesen jogos. (A felvétel 18 éven felülieknek ajánlott.)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.