Hirdetés

Jerry Bruckheimer szerint nem sokat változtak a filmek 1986 óta

|

Érzelmek, sztori és karakterek - ez lenne a nagy titok?

Hirdetés

Az 1986-ban debütált Top Gun folytatásának létjogosultságát illetően többen is szkeptikusak voltak. Mivel bár a légierő imázsát javítani hivatott mű látványvilága lenyűgözőbb nem is lehetne, ahogy arra kritikánk is rámutat, Tony Scott ma már klasszikusként tisztelt alkotásának egyik-másik hibáját jócskán felnagyította az idő.

Hirdetés

Ám a jelek szerint a nosztalgia nagy úr, mert a Top Gun: Maverick diadalához nem férhet kétség. Maga a producerszakma doyenje, Jerry Bruckheimer egy, a Polygonnak adott interjúban leszögezi, hogy egy percig sem kételkedett abban, hogy új projektje tarolni fog. A nem túl hosszú, de annál érdekesebb nyilatkozatban a férfi egyebek mellett kitér a forgatás egyik fő nehézségére. Jelesül, hogy a légi jelenek fizikai megpróbáltatásait a színészek többsége nem bírta ki hányás nélkül.

Ennél sokkal fontosabb azonban, hogy a diadal kulcselemének kissé meghökkentő módon azt tartja, hogy a siker receptje mit sem változott harminchat esztendő alatt. Elmondása alapján a lényeg a sztori, a karakterek és az, hogy erőteljes érzelmeket váltsunk ki a nézőből. Emellett újfent elsütötte azon, aranyköpéssé nemesedő bon motját, hogy lényegében a személyszállítási iparban dolgozik. Hiszen az a dolga, hogy képletesen szólva, egyik helyről a másikra vigye a nézőket, azaz ha csupán pár kurta órára is, de elfeledtesse velük minden bújukat és bánatukat. Ergo, a kritikusok tekintélyes hányada által kissé fanyalogva fogadott romantika és melodráma nem öncélú időkitöltés, hanem a franchise veleje.

Egyetértetek Bruckheimerrel?

Ezt láttad már?

Rengeteg hír, cikk és kritika vár ezen kívül is a Puliwoodon. Iratkozz fel a hírlevelünkre, mert kiválogatjuk neked azokat, amikről biztosan nem akarsz lemaradni.


Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.