Hirdetés

jOBS - Az eredeti Apple-garázsban kezdik a forgatást

|

A Közösségi háló sikerei után valahogy érezni lehetett a levegőben, hogy ezentúl sorra fogjuk kapni a sikeres cégek történetét felölelő filmeket. Steve Jobs életműve előtt tisztelegve hamarosan meg is érkezik a "jOBS".

Hirdetés

Gondolom észrevettétek, hogy a cím kis j-vel kezdődik, a többi betű pedig naggyal van. Nem, nem írtam el, a "j" ez esetben arra az apró betűre utal, ami Jobs-ot híressé tette. Ez pedig nem más, mint a kis "i" (gondoljunk csak az iPhone-ra, vagy az iPad-re). Bár kérdéses, hogy ha nem jelzik ezt nekünk előre, vajon rájött-e volna valaki a trükkre. Akár iJOBS is lehetne a címe, úgy legalább nem keverednénk félreértésekbe.

A producer váltig állítja, hogy a film merőben új megvilágításba helyezi a címszereplőt, mély betekintést nyerhetünk személyiségébe, motivációiba. A sztori a 70-es évektől 2000-ig bezárólag 30 évet dolgoz fel, amely elején Jobs még tapasztalan, kamasz hippi volt, és végigvezet minket a „kalandon”, mely során kezdeti sikerei ellenére távozni kényszerül az Apple-től és másik vállalkozásba kezd. Majd mesekönyvbe illő visszatérését követően megismerhetjük azt az embert, akinek célja nem volt kevesebb, mint hogy megváltoztassa a világot. És meg is tette, ezt nyugodtan kijelenthetjük. Ma az Apple-cég elképzelhetetlenül sok pénzt ér, egyike a világ legjövedelmezőbb vállalkozásainak.

A tervek szerint a film meglehetősen komor és őszinte, valóságszagú lesz. A cselekmény leginkább dialógusokban történik majd, hasonlóan a Közösségi háló című, a Facebook kialakulását felölelő filmben. A pontosságot mutatja, hogy számos felvétel Jobs eredeti szülőházában készül, valamint a történelmi jelentőségű garázsban, ahol Steve Wozniak megalapította az Apple-t.

Oldalak: 1 2

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.