Hirdetés

Joe Kosinski: Oblivion

|

Mielőtt bármelyik nagy RPG rajongó csillogó szemekkel kapná fel a fejét a hír hallatára, leszögezném, ez nem az általuk ismert Bethesda Oblivionja.

Hirdetés

Szerintem ez egy fantasztikus film lesz... Ezt a mondatomat mindig a cikk végére, afféle konklúzióként szoktam írni, most mégis ezzel nyitnám a sort. Miért? Mert komolyan nagyon-nagyon jó filmnek ígérkezik:) Igaz, én már a poszt-apokaliptikus szó hallatára szívesen beülök a moziba, de ez még azok közül is kiemelkedő alkotásnak néz ki. Hogy még jobban a kedvemben járjon a dolog, egyszerre a filmmel egy nagyon stílusos és művészi képregényt is kapunk. De hagyjunk most engem, kicsit a film történetéről is beszélek. Világpusztulás, ez már a stílusból eredően megvan. A nagy különbség a filmek között inkább az szokott lenni, hogy miért, és mit csinál az emberiség utána. A miértre egyelőre még nem tudok választ adni, de a másikra igen. Mostanság egyre többször csak simán megoldják ezt a problémát a Mad Max-ben látott, "az emberiség csak ténykedik tovább a szemeten, legfeljebb jobban marják egymás szemét" megoldással, azonban itt egy kicsit csavarnak a dolgon (persze azért ilyet is láttunk már). Az emberek a felhők fölé mennek lakni, távol a lenti pusztaságtól, az ott levő veszélyeknek szinte elérhetetlen helyre. Egy poszt-apokaliptikus film főhőseinél gyakran ugyanaz az eset játszódik le, mint a problémánál. Főhősünk lehet vándor (meg mostmár isteni sugallat által vezérelt látáskárosult vándor), vagy valami nagyon kemény pusztajáró ember, aki mindenkinek a karját 3 másodperc alatt lecsappantja egy pallosméretű bozótvágó késsel. Nos, itt egy külön piros pontot adnék, ugyanis főhősünk egy...karbantartó. Igaz, benne is megvan kicsit a vándor beütés, de azért alapvető elfoglaltsága a pusztaság elromlott járőrmasináit ellenőrizni és karbantartani. De akkor mi lesz itt az akció? Hősünk élete eléggé szomorkás és szegényes, hiszen társai legfeljebb vérszomjas banditák és elromlott gépek lehetnek, és egyébként is rettentő unalmas minden nap túrni a szemetet. Mégis egy napon, afféle isteni jutalomként talál egy lezuhant csészealjat (ja, igen, UFO-k is vannak a filmben:) melyben egy ájult, de még lélegző gyönyörű nő fekszik. (Igazi lottó ötös.:) És vele megkezdődik a nagy kaland, melyben a teljes égi világ sorsa megváltozik.

Most kicsit visszatérek a nyers tényközlésre, a filmet még nem kezdték el forgatni, de 3D verzió is lesz. Kész:)

Persze nem csak ez a rettentő sok szöveg tartozik ehhez a számomra remeknek tűnő filmhez. Bizony, egy hatalmas rakat concept-art is jár vele:

 

 

 

És aki az ezekhez írt történetet, és magukat a képeket nagyfelbontásban szeretné látni, kattintson ide.

Oldalak: 1 2

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.