Hirdetés

John Landis rabszolgáknak tartja a Star Wars rendezőket

|

Egyáltalán nem tetszik John Landisnek az, ahogyan a Lucasfilm és a Disney a rendezőivel bánik.

Hirdetés

John Landis ismét a Disney orra alá dörgöli véleményét, de ezúttal nem a Marvel, hanem a Star Wars filmeket szidja. Pontosabban azt a folyamatot, ami a háttérben zajlik ezeknek a filmeknek az elkészítése során.

Hirdetés

A veterán rendező a Colliderrel ült le beszélgetni, akiknek kifejtette véleményét a mai filmiparról, ami szerinte nem tolerálja azokat az írókat és rendezőket, akiknek saját véleményük van. Az alkotói szabadság újra és újra előkerül, aminek mértéke igencsak megkérdőjelezhető a Lucasfilmnél, ahol már nem először fordul elő a rendezőcsere.

"Sok minden van, amin dolgozom, de ez nem jelenti azt, hogy meg is valósulnak. Tudjátok Joe Dante és én, na meg még néhány másik fickó, akit ismerek hasonló pozícióban vannak egyszerűen azért mert [a stúdiók] nem alkalmazzák azokat az embereket, akiknek saját véleményük van. Az fut át a fejükön, hogy 'Ő tudja mit csinál, nem fogom felvenni!'"

Landis a Lucasfilmet hozta fel példaként, hogy szemléltesse álláspontját, akiknek múltbeli lépései ékés példái annak, hogy a filmjeik élére nem olyan rendezőket keresnek, akik a saját hangjukat tehetik hozzá a produkcióhoz, hanem csupán bábként funkcionálnak.

"Vegyük csak a Star Warsot. Folyamatosan rúgják ki az embereket. Ott volt Phil Lord és Chris Miller, két nagyon tehetséges srác. Viccesek, eredetiek és már a film 75%-át leforgatták mikor lapátra tették őket, ez pedig nem vet jó fényt a Lucasfilmre. Hány rendezőit is rúgtak ki eddig? Négyet. És hány írót? Tizenkettőt."

Ha már egyszer belejött, Landis itt sem állt meg és George Lucas egy régebbi nyilatkozatát idézte, amellyel arra utalt, hogy valóságos rabszolga munka folyik a stúdiónál.

"Elég rémisztő a helyzet. Emlékeztek, amikor George Lucas azt mondta, hogy úgy érzi mintha rabszolgahajcsároknak adta volna el a gyerekeit? Hát..."

Ezért a nyilatkozatáért Lucas később bocsánatot kért, de ettől függetlenül Landis most időszerűnek tartotta, hogy felemlegesse. Erős túlzás egy rendező munkáját a rabszolgasághoz hasonlítani, de van valami abban, amit Landis mond. Ugyanakkor arról sem szabad megfeledkezni, hogy ez egy milliárd dolláros biznisz, amelyben senki sem kockáztatja szívesen a pénzét egy olyan rendező miatt, akivel nem egyeznek a nézetei.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.