Hirdetés

Jordan Peele a hogyan továbbról beszélt

|

Illetve arról, hogy miként jöhetnek a következő tervei.

Hirdetés

Jordan Peele, a Tűnj el!, a Mi, valamint a Nem című filmek rendezője egy olyan rendezői karriert indított be magának, amellyel elérte, hogy mind a filmnézők, mind pedig a filmkritikusok, szakmabeliek érdeklődve figyeljék azt. Vajon mi lesz a következő dobás? És mikor jön a következő dobás? Lesz-e következő? Erről beszélt most Peele az Empire magazin podcastjében. 

Hirdetés

Senki nem várja el persze tőle azt, hogy egyből előrukkoljon egy újabb eredeti ötlettel, de teljesen jogos az ember kíváncsisága, hiszen három olyan filmet is letett már az asztalra, amellyel bizonyította, hogy vannak még rendezők, akik bíznak a nézőikben és abban, hogy még érdemes meglepni őket a mozikban. Az Empire podcastjében a következőt mondta azzal kapcsolatban, hogy mik a jelenlegi tervei és hogy mégis hogyan néz ki az, ahogyan ő inspirációt próbál meríteni. 

Nem tudom, mi lesz a következő, de van néhány ötlet, ami éledezik. Szükségem van arra, hogy kicsit alámerüljek a világban és hagyni, hogy az mondja meg nekem, hogy mi legyen a soron következő. Úgyhogy a következő hónapokban...Ücsörgök, filmeket nézek, várakozok, nézem a kávémat. Ha jó filmeket nézel, akkor inspirálódni fogsz, még akkor is, ha annak semmi köze nincsen ahhoz, amit szeretnél csinálni. Ez működni fog nálam. Néha az ihlet egyből jön, néha pedig beletelik egy kis időbe. De tényleg muszáj lesz befogadnom dolgokat, néznem, olvasnom, nem mehet mindig az, hogy kifejezem magam. Figyelni is kell.

- mondta, és nem beszél hülyeséget, még ha arról nem is árult el semmit, hogy mik lehetnek azok a potenciális ötletek, amelyekbe majd belekapaszkodik és melyeket majd később mozgóképpé fejleszt. Mindenesetre Peele szerencsére nem próbál úgy tenni, mintha azok az ötletek maguktól jönnének, hanem igenis fontosnak tartja, hogy az ember befogadjon dolgokat. Legyen az egy jó film, egy jó zene, egy jó könyv, bármi. De persze nem is lepődünk meg ezen, hiszen ő maga csak nemrég állt be teljesértékűen a kamera mögé és kezdett nagyjátékfilmeket forgatni, előtte évekig edződött humoristaként a Key and Peele duó egyik tagjaként. És bár meglehet, hogy elsőre furcsa váltásnak tűnik, de egészen biztos, hogy ott is rengeteg inspirációt, megfelelő tapasztalatot gyűjtött. 

A rendező egyébként még a Mi bemutatóját követően aláírt egy többéves szerződést a Universal stúdióval, aminek keretén belül állt be producerként a Kampókéz rebootja mögé, és ennek az eredménye lesz majd a Honk For Jesus, Save Your Soul című film is Regina Hall és Sterling K. Brown főszereplésével. Mind a Tűnj el, mind pedig a Mi szép sikereket ért el, mindkettő több, mint 250 milliót kaszált világszerte. Legújabb filmje is eddig kellően jó kritikákat kap, a továbbiakban pedig eldől, hogy anyagilag mennyire lesz jövedelmező. 

Ezt láttad már?

Rengeteg hír, cikk és kritika vár ezen kívül is a Puliwoodon. Iratkozz fel a hírlevelünkre, mert kiválogatjuk neked azokat, amikről biztosan nem akarsz lemaradni.


Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.