Hirdetés

Írói kreditet kap Joss Whedon az Igazság Ligája moziért!

|

Joss Whedont is feltüntetik a novemberben érkező Igazság Ligája forgatókönyvírói között.

Hirdetés

Mióta kiderült, hogy a családi okok miatt távozó Zack Snyder helyére érkezett Joss Whedon fogja fényesre csiszolni a novemberben érkező Igazság Ligája filmet az utómunkálatok során, sejthető volt, hogy az első két Bosszúállók film atyja nem csupán beköszönni érkezett a projekthez. Ezt megerősíti az a hivatalos bejelentés is, miszerint Whedon az új képregényadaptáció forgatókönyvírói között lesz számon tartva Zack Snyder és Chris Terrio mellett.

Hirdetés

És hogy ennek mi a jelentősége? Az amerikai WGA (Writers Guild of America, azaz a Forgatókönyvírók Szakszervezete) iránymutatásai alapján az kaphat kreditet forgatókönyvíróként egy filmben, aki legalább 33%-ban hozzájárult annak történetéhez, illetve cselekményéhez. Az eredeti szkriptet ugyebár Snyder és Terrio hozta tető alá, azonban mindez azt jelenti, hogy Whedon igen komoly mértékben írhatta át a páros forgatókönyvét - bár pontos arányt valószínűleg sosem fognak nyilvánosságra hozni.

Akárhogy is nézzük, ez a minimum 33%-os módosítás igen jelentősnek tűnik. Ennek tükrében akár közönség- és kritikaisiker lesz az Igazság Ligája, akár nem, Whedon mindenképp egyfajta megmentőként marad meg az emlékezetben, míg Snyderék érdemei - legyenek azok akár valósak, akár illuzórikusak - pedig könnyen elveszhetnek a süllyesztőben.

Ti mit gondoltok ezek után? A film pozitív vagy negatív fogadtatása mennyiben fog Whedonon múlni? Egyértelmű siker esetén marad-e jövője Snydernek a WB-nél és a DC filmes univerzum további kiépítésében?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.