Hirdetés

Joss Whedon veszi át Zack Snydertől az Igazság Ligája munkálatait

|

Nem, ez nem vicc és nem is Snydert rúgták ki végül, hanem ennél lényegesen szomorúbb okai vannak az egésznek.

Hirdetés

Tragédia árnyékolja be az Igazság Ligája munkálatait a Warner és a DC idei másik sikervárományos filmjét. Habár a film már az utómunkálati fázisban van és a nyárra is be vannak már ütemezve az ilyenkor szokásos utóforgatások (amelyek nem a film színvonalával vannak kapcsolatban, mielőtt bárki felszisszenne, általánosan bevett szokás), most azonban a rendező Zack Snyder személyes tragédiája miatt visszalép a projekttől. Az Acélember, valamint a Batman Superman ellen: Az igazság hajnala rendezőjének lánya még márciusban öngyilkosságot követett el, és a rendező ugyan megpróbált a munkába temetkezni,most mégis jobbnak látta, ha a családjával tölti az idejét.

Hirdetés

A The Hollywood Reporter cikke szerint a Bosszúállók és a Bosszúállók: Ultron kora rendezője, Joss Whedon - aki már aláírt a DC különálló Batgirl filmjének a rendezésére - lépett a helyére, hogy levezényelje az utóforgatásokat és az utómunkálatokat befejezze. Snyder és felesége Deborah, a DC filmek producere most háttérbe vonult, amit a rendező így indokolt a magazinnak.

Úgy gondoltam felszabadító érzés visszatérni a munkába temetni magam és látni, hogy működik-e a dolog. A munka igencsak intenzív és minden energiámat felemészti. Az elmúlt két hónapban sikerült megértenem: úgy döntöttem, hogy visszalépünk a filmtől, hogy a családommal, a gyerekeimmel legyek, akiknek igazán szükségük van rám. Mindannyian nehéz időket élünk meg. Én is.

A Warner ennek kapcsán felajánlotta Snyderéknek, hogy eltolják a film idén őszre tervezett premierdátumát, azonban mindketten visszautasították a lehetőséget, de ők inkább jobbnak látták, ha egy másik filmkészítőt vonnak be a munkálatokba. Emellett a Warner kibővítette Snyder szerződését, miszerint több ideje legyen foglalkozni más projektekkel, ha úgy dönt, visszatér a munkába.

Whedon valójában már eddig is közreműködött a film utómunkálataiban, és Snyder nyers vágását látva további jeleneteket írt a filmhez. Toby Emmerich, a Warner elnöke éppen ezért nem győzte hangsúlyozni, hogy ez nem azt jelenti, miszerint Whedon eljövetelével felforgatja az egész film eddig felépített struktúráját, hanem Snyder eredeti víziójának a fenntartására törekszik.

A rendezés minimális, és hozzá kell járulnia ahhoz a stílushoz és tónushoz, amit Zack lefektetett. Ezekben nem mutatunk be új karaktereket, ugyanazokat láthatjuk néhány új jelenetben. Joss ragadta magához a karmesteri pálcát, de a folyamatot még mindig Zack határozza meg. A tragédia ellenére továbbra is hiszem, hogy egy nagyszerű film lesz a végeredmény.

Snyder pedig a tragédia ellenére is osztja ezt az optimizmust, és természetesen a rajongókkal is igyekszik törődni, most érthető módon akkor is a család az első.

Ezt az egészet sohasem terveztem a nyilvánosság elé tárni. Úgy gondoltam, hogy ez a mérhetetlen bánat a családunkra tartozik, a mi privát ügyünk. Amikor azonban nyilvánvalóvá vált, hogy szünetet kell tartanom, tudtam az interneten megindulnak a találgatások. Ez így működik. De az igazat megvallva, nem igazán érdekelnek. Szeretném, hogy a film fantasztikus legyen, és én is rajongó vagyok, de mindez most nem számít. Tisztában vagyok vele, hogy a rajongók aggódnak a film miatt, de van még hét másik gyerekem, akiknek szükségük van rám. Végülis ez csak egy film. Egy nagyszerű film, de akkor is csak egy film.

Ezzel a tragikus és szomorú helyzettel a DC univerzuma egy újabb kegyetlen pofont kapott és nem tudhatjuk, hogy mennyire jól jönnek ki belőle. Azzal, hogy Whedon került a kormányrúdhoz, mindenképpen minőségi csere történt, ugyanakkor komoly ráhatása már nem lehet a filmre, ahogy azt Emmerich is említette. Kicsit hasonló helyzetnek tűnik, mint tavaly a Zsivány Egyes esetében, ahol Tony Gilroy vette át a vezetést Gareth Edwardstól az utómunkálati fázisban és a forgatókönyvben, és ugyan nem tudjuk, csak sejtjük, hogy mennyivel másabb lett volna Edwards elképzelése, a film marketingje nem kevés differenciálra mutatott rá. Nyilván ez egy sokkalta szomorúbb szituáció és míg ott Edwards végig jelen volt az utómunkálatoknál és asszisztált Gilroynak, addig itt vélhetően nem ez fog működni, szóval lehet, hogyha nem is teljesen más ízt fog kapni a végtermék, de mindenképpen nyomot fog hagyni a filmen Whedon közreműködése. Hogy ez mennyire lesz jó, avagy rossz a végeredmény szempontjából, azt majd november 10.-én fogjuk megtudni.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.