Hirdetés

Jótékonysági vetítés lesz a Menekülés című filmből

|

Az abból befolyt pénz az ukrán menekültek megsegítésére fog menni.

Hirdetés

A Menekülés című filmet jelölték az idei Oscaron a legjobb animációs, valamint a legjobb nemzetközi film díjára is. Nemrégiben mi is írtunk róla és szerettük is, aktualitása pedig egyébként sem lenne elhanyagolható, így azonban, hogy az ukrán-orosz háború miatt megannyi ember kényszerült elhagyni az otthonát, sajnos hatványozottan releváns. 

Hirdetés

A film forgalmazásának feladatát ellátó Mozinet, valamint a Művész mozit üzemeltető Budapest Film egy jótékonysági vetítést szervez, amelynek nettó jegybevételét az ukrajnai menekültek megsegítésére tervezi fordítani. Ez az összeg a Menedék Egyesületen keresztül fog eljutni hozzájuk. 

A vetítés maga március 10-én lesz este 8 órakor, a filmet követően pedig lesz egy beszélgetés is, amelynek keretén belül Papp Bojána dokumentumfilmes fogja a látottakat megbeszélni Vadai Viviennel, a Menedék Egyesület jogi tanácsadójával. Természetesen a beszélgetés során érintve lesz a jelenlegi ukrán helyzet is. 

A Menekülés főszereplője Amin, egy egyetemi kutató, aki épp párjával készül összeköltözni Dániában, ám egy sötét titok nyomja a lelkét. Afganisztánból Dániába tartó útjáról még sose beszélt senkinek, családi tragédiáit, traumáit mélyen elnyomta magában, most azonban a kamera előtt végre megnyilvánul és kitárulkozik. 

Ezt láttad már?

Rengeteg hír, cikk és kritika vár ezen kívül is a Puliwoodon. Iratkozz fel a hírlevelünkre, mert kiválogatjuk neked azokat, amikről biztosan nem akarsz lemaradni.


Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.