Hirdetés

Jövőre folytatódik a Fűrész franchise

|

Lehet újra játszani egy jót!

Hirdetés

Annak idején, még 2004-ben az akkori év egyik nagy - kis költségvetésű - thriller/horror-szenzációja a Fűrész volt. Ezzel a filmmel mutatta meg magát James Wan (aki aztán később még több zsánerfilmmel örvendeztette meg a rajongókat) és ez volt az a film, amely aztán beizzított egy egész franchise-t, amelyen úgy tűnik, hogy sem az idő vasfoga, sem pedig a gyászos kritikák nem fognak. 

Hirdetés

Legutóbb Chris Rock volt az forgatókönyvíróként és színészként, aki kvázi feltámasztotta a szériát és igyekezett új életet lehelni bele (ez volt a Spirál: Fűrész hagyatéka), ehhez a kísérlethez pedig az első film egyik forgatókönyvíróját, Darren Lynn Bousman-t is behozta. Az eredmény nem volt túl vidám, ez azonban láthatóan nem rémítette meg a stúdiót, ugyanis a legújabb értesülések szerint 2023 Halloweenjára egy újabb Fűrész-filmmel készülnek. Mark Burg és Oren Koules producerek a következő szavakkal kommentálták döntésüket: 

Meghallgattuk, mit szeretnének a rajongók és most keményen dolgozunk azért, hogy egy olyan filmet hozzunk létre, melyet a Fűrész- és horrorrajongók egyaránt szeretni fognak. Ennek pedig része az, hogy visszaadjuk a stafétát Kevin Greutert-nek, a Fűrész 6 rendezőjének, amely film még mindig közönségkedvencnek számít. Hamarosan jövünk majd még több részlettel.

Készülhetünk tehát, hogy újabb kreatív halálcsapdákkal sokkolnak bennünket. Az biztos, hogy a szériának tényleg vannak rajongói, ám kérdés, hogy mennyire hathat ez a próbálkozás az újbóli visszatérésre izzadtság szagúnak és erőltetettnek? Hiszen Chris Rock is hiába próbált valamelyest friss vért pumpálni a széria erezetébe, nem igazán zavart sok vizet (arra most direkt nem térek ki, hogy a kritikusok sem bántak vele kesztyűs kézzel, mert alapvetően már az első film a sorozatban is elég vegyes kritikákat kapott). Mindenesetre anyagilag nem volt a legkifizetődőbb, a 20 millió dolláros költségvetést ugyan visszahozta (de végül csak 40-et hozott), a franchise történetének leggyengébb kezdését tudta produkálni a mozikasszáknál. Covid ide vagy oda, ez mindenesetre intő jel lehetett a fejeseknek, ezért is hozhatták vissza Greutert-t a rendezői székbe. Remélhetőleg vele együtt egy izgalmas, jól megírt sztorit is hoznak magukkal. 

A film tervezett bemutatója 2023. október 27.

Ezt láttad már?

Rengeteg hír, cikk és kritika vár ezen kívül is a Puliwoodon. Iratkozz fel a hírlevelünkre, mert kiválogatjuk neked azokat, amikről biztosan nem akarsz lemaradni.


Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.