Hirdetés

"Jut eszembe..." 10 Marvel karakter, akik kaphatnának egy rövidfilmet

|

Hosszú idő után folytatódik a "Jut eszembe.." rovatom, most a Marveles rövidfilmekről lesz szó.

Hirdetés

Happy Hogan

Happy, akit Jon Favreau, a Vasember 1-2 rendezője alakított, főleg humorforrásnak használták a Vasember-trilógiában. Ő Tony egyik legközelebbi barátja, ezen kívül mint sofőr, személyi asszisztens, testőr, majd biztonsági főnök dolgozott a Stark Industriesnál. Bár nem volt nagy része a 3 filmnek, egy nagyon jó karaktert ismerhettünk meg benne. Ezáltal kaphatna egy One Shotot, ha már Coulsonnal a főszerepben is volt már 2 rövidfilm. Láttuk Happy nyomozó oldalát, ahogy a Vasember 3-ban követett egy Extremis fertőzött csatlóst. Forgathatnaának vele egy olyat, hogy mit csinált pl. a Bosszúállók inváziója alatt. Meríthetnének ötleteket a képregényekből is, ahol Happy felesége Pepper volt (bár én nem látom, hogy ez az MFU-ban megtörténne) és volt olyan is, hogy egy szörny, a Freak volt az alteregója.

She-Hulk/Amazon

Jennifer Walters karakter Bruce Banner unokatestvére. Egy lövöldözés során súlyosan megsérült, így sürgősségi vérátömlesztést kapott Bruce véréből- mert csak ő volt az egyetlen alkalmas donor- majd ezek után She-Hulkká tudott alakulni, ami enyhébb változata Hulknak. Walters nagyrészt megtartotta a személyiségét és tagja volt több Marvel csapatnak is: Bosszúállók, Fantasztikus Négyes, Heroes Hire, Defenders, Fantastic Force és a S.H.I.E.L.D. Egy képzett ügyvéd, jogi tanácsadója volt számos szuperhősnek. She-Hulk majdnem kapott egy saját filmet a 90-es években, de a projekt nem valósult meg. Érdekes lehet a szerepeltetése az egyre jobban táguló MFU-ban, különösen, ha a stúdióban előrehaladottabbak lesznek a Hulk-központú projektek. 

Sif és a három harcos a.k.a. az asgardi Csipet Csapat

Thor Asgard trónörököse lehet, de amíg ez nem történik meg, sok győzelmet kell aratnia, pl. segítséget kérve Siftől és a három harcostól (Fandral, Hogun és Volstagg). A Thor első részében már bevezették őket és várhatóan nagyobb szerepet kapnak a Thor: Sötét Világban. Időhiány és a történeti korlátok miatt valószínű, hogy soha nem fognak nagy szerepet kapni a Thor-filmekben, de vélhetően elég népszerű lenne a saját rövidfilmük. De ennek a One Shot-nak csak rájuk kell, hogy koncentráljon, így ki KELL maradnia belőle Thornak és Lokinak. Rövid film egy csatában? Egy önálló kaland bárhol? Esetleg a Kilenc Birodalom egyikében?

The Howling Commandos

A Howling Commandos megjelent egy kis időre az Amerika Kapitány: Az első bosszúálló című filmben, de szerepük nem volt olyan sok. Szégyen? Talán, mert Dum Dum Dugan és az elit katonákból álló egység többi tagja mindig is nagy szerepet játszottak a képregényekben. Ha az Agent Carter rövidfilm sikeres lesz, akkor talán a Disneymarvel forgathatna még néhány "kosztümös" darabot a Kommandóval a főszerepben. Bemutathatnák a csapat magánéletét, néhány küldetését vagy hogy mi lett velük Rogers elvesztése után. 

Maria Hill

Bizony, itt van Marika is. Egy S.H.I.E.L.D. ügynök, akit Cobie Smulders alakított a Bosszúállókban. Szerepet fog kapni az Amerika Kapitány: A tél katonája című filmben és benne lesz a Shield sorozat plot epizódjában is. Állítólag 7 filmes szerződése van. A képregényekben a S.H.I.E.L.D. igazgatója is volt. Alapjába véve, mivel keveset tudunk róla, így egyértelmű lenne, hogy kellene neki is egy rövid film. A lehetőségeket tárháza gyakorlatilag végtelen. Eredettörténet? Önálló küldetés? Ez csak a Marvel fejesein múlna.

Hadigép/Vashazafi

James Rhodes ezredes (Don Cheadle) pompázó páncélt kapotta Vasember 2-ben War Machine/Hadigép néven. Tonynak segít megmenteni a világot (már amikor engedi. Haha.) A Vasember 3-ban a páncélja kap egy kis frissítést, új színeket és névváltozást, így ő lesz Iron Patriot/Vashazafi. Rhodes a páncéljában nem szerepelt sokat és egy az egyben kimaradt a Bosszúállókból. Szerintem elég jó karakter, a rajongók is megkedvelték és Cheadle is kifejezte érdeklődését arra, hogy később is visszatérjen. Például egy rövidfilmben, bemutathatnák, hogy mik történtek a Vasember 2, a Bosszúállók és a Vasember 3 között, kiegészülve egy stáblistás jelenettel, ahol Norman Osborn azt mondja: "Ellopták az ötletemet!"

Nick Fury

Igen-igen, Nick Fury ott van mindenhol. Ő az egyik legtitokzatosabb karakter az MFU-ban. A "fővezír" legelső és talán a leghíresebb megjelenése a Vasember stáblistás jelenetében volt, ahol "bejelentette" a Bosszúállókat. Legközelebb az Amerika Kapitány 2. részében fog feltűnni. Semmit se tudunk Fury háttértörténetéről és nem lenne a szégyen, ha többet is megtudnák róla a Samuel L. Jackson szerződésének lejárta előtt.

Daredevil

A karakter jogai nemrég visszakerültek a Marvelhez, miután a Fox nem rebootolta kellő időben. Még nem világos, hogy mit fognak tenni vele vagy hogy egyáltalán bevezetik-e őt a közeljövőben. Egy kicsit sötétebb karakter az övé, így talán ráér még az újabb külön film. Mi a jobb módja annak, hogy (újra) bevezessék a karaktert, mint hogy kapjon egy One Shot-ot? Bemutathatnák az alteregóját, Matt Murdockot (egy tárgyalóteremben Jennifer Walters ellen?) Vagy talán újra elmesélnék az eredet történetét? Vagy egy éjszaka a városban a félelem nélküli emberrel? Mint sok karakternél, itt is rengeteg lenne a lehetőség, hogy tiszta lappal induljon a Marvelnél.

Darázs/Janet van Dyne

Darázs alteregója Janet van Dyne, Henry Pym felesége és a képregényekben a Bosszúállók alapító tagja. Ő eddig sajnos(?) kimaradt az MFU-ból, bár Joss Whedon azt mondta, hogy beleírta a Bosszúállók korai tervezetébe. Valószínűleg 2015-ben, az Ant-Man filmben látni fogjuk, de a rajongók abban reménykednek, hogy esetleg már hamarabb fog cameozni valamelyik 2. fázisban lévő filmben. A képregényekben van Dyne a férjéhez hasonlóan letudta csökkenteni a méretét kb. 3 centisre. Majd felfedezte, hogy növelni is tudja méretét. A mérethatár nem ismert, de már bebizonyosodott, hogy magasabbra tud nőni, mint az átlagos irodaházak. Ki tud lőni bioelektromosságot – melyet „Darázscsípés”-nek hív – a karjain keresztül. A bioelektromos töltések erejének határa ismeretlen, de elég erősnek bizonyultak, hogy lyukat üssenek egy harminc centi vastag betonfalon és hogy éles fájdalmat okozzanak szupererejű lényeknek. Nézzünk szembe a tényekkel, a női szuperhősfilm műfaja még nem igazán "ismert", így adni kellene neki a saját One Shot-ot, ahol megismerhetjük a karaktert és képességeit.

Fekete Özvegy és Sólyomszem

Ők ketten már megjelentek a Bosszúállók előtt is, előbbi a Vasember 2-ben, utóbbi a Thorban, de még mindig szinte semmit sem tudunk a háttértörténetükről. Bár kaptak egy kis részt a Bosszúállók reflektorfényéből, nehéz volt a nézőnek két olyan emberrel törődni, akikől keveset tud. Honnan jöttek? Hogy vették be őket a csapatba és ami a legfontosabb, mi a közös történetük? Szerencsénkre volt egy kis utalás a Bosszúállókban, a végső New York-i csata közben, ugyanis Özvegy ezt mondta: " Pont olyan mint Budapest volt." Majd Barton válaszol: "Nagyon különbözően emlékszünk Budapestre!" Azt mondom, hogy Budapestnek kell jobban bemutatnia ezt a sztorit.

Ez a rövid lista arról szólt, hogy szerintem mely karakterek érdemelnének meg egy rövidfilmet. A kérdésem egyértelmű: Te melyik karakterről és milyen történettel szeretnél látni One-Shotot? Ha van kedved, kommentelés előtt nyomhatsz egy lájkot ide és ide.

Oldalak: 1 2

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.