Hirdetés

"Jut eszembe..." 10 szuperhős crossover, amiből film is lehetne

|

Egyesülni mint a Bosszúállók? Költői kérdés volt persze... Hat szuperhős (akik közül 4 kapott saját filmet) összefogott egy epikus esemény miatt.

Hirdetés

10. Pókember és Megtorló

A képregényekben már volt ilyen crossover. Az egyik legfurcsább páros a történelemben. Van egy Pókember, aki próbálgatja a szuper képességeit és van egy háborús veterán, aki szereti lelőni rosszfiúkat. Az egyik a feszült helyzeteket poénnal szereti hatástalanítani, míg a másik szereti lelőni a rosszfiúkat... :D Valamelyik rebootolt Pókemberben cameozhatna Megtorló, mintahogy állítólag már egyszer megtette.


9. Superman és Batman

Superman és Batman nem csak a DC, hanem talán a világ két legismertebb szuperhőse. A képregényekben már megvolt a saját crossover sorozatuk. A duó olyan mint a klasszikus fekete lovag-fehér lovag partnerszövetség. Persze, ők az Igazság Ligája-filmben is együtt lesznek valamikor, így kaphatunk hihetetlenül költői párbeszédeket háztetőkön és így jobban össze tudjuk hasonlítani a két ellentétes végű spektrumot. Ha lenne csak kettőjük főszereplésével egy közös film, nem lennének zavargások az utcákon.

8. Zöld Lámpás és Flash

Eltérően Supermanhez és Batmanhez, ők ketten őszinte barátok. Kettőjük barátsága a leginkább meggyőzőbb a képregényekben. Reálisan a legjobb crossover filmjük az Igazság Ligája után lenne. Mondjuk ott találkoznak és azután sok közös kalandjuk lesz. Vagy a jövőben cameozhatnának egymás filmjeiben.

7. Hulk vs. Thing

A képregényekben néha csak az a legfontosabb kérdés, hogy "ki verte meg kit?" A kérdés megválaszolásához a legjobb példa Hulk és Thing közös filmje lenne. Itt van két óriás, akiknek szupererejük van és szinte sérthetetlenek. Legjobban egy Fantasztikus Négyes filmben lehetne "hasznosítani" Hulkot. Vagy ha a Marvel visszakapná a Sony-tól a jogokat, a harmadik Bosszúállókban össze is jöhetne a "randi".

6. Rozsomákfarkaslogan és Amerika Kapitány

Mindannyian tudjuk, hogy Logan regenerációs képességei miatt majdhogynem örökké is élhetne. Nem volt idős, amikor a második világháborúban zúzta az ellenfeleket. Számos klasszikus történet számol be arról, ahogy besorozzák a seregbe és ott ül Steve Rogers mellett. Unalmas tudom, de ha kölcsön kapná Logant a Marvel, én kezdésként az Amerika Kapitány-film folytatásába tenném bele. Flashbackként felhasználhatnák a világháborús történeteket vagy újraértelmezhetnék őket a modern világban. Egy olyan küldetésük is lehetne, hogy mentsék meg Black Widow-t, ami így még jobb crossover lehetne és "beállíthatnák" Rozsomákot egy jövőbeli Bosszúállók filmszerepre. Szép álom, tudom.

5. Identity Crisis

Az "Identity Crisis" az egyik legjobb történet a DC-ben elmúlt évtizedéből. Olyan crossover, ami egy krimi alaposságával tár fel egy, a szereplőket személyesen, sőt, kényelmetlenül érintő bűntényt, miközben térdig gázol a hősök lelkében és ledönti a róluk emelt szobrokat.A történet alapja az volt, hogy a veterán szuperhős, Elongated Man feleségét, Sue Dibnyt kegyetlenül meggyilkolják. Nincs igazi főszereplő, tucatnyi karaktert mozgat és minden esetben azok érzelmi oldalát emeli ki. A rejtély mindenkit felkavar, még a gonoszokat is, akik –joggal– kevésbé érzik magukat biztonságban, miközben a hősök pokoli elszántsággal rúgják rá az ajtót mindenkire, aki a múltban rossz szemmel nézett rájuk. 

4. Pókember és a Bosszúállók

A Bosszúállók a Marvel legnagyobb csapata. Az egyik legjobb "részmunkaidős" tag Pókember, mert amúgy is ő az egyik legismertebb szóló hős. Néhány pletyka már lebeg a levegőben, hogy Pók uraság benne lehet a következő Bosszúállókban. Ezek azon alapulnak, hogy láttak Andrew Garfieldot, kezében egy köteg Bosszúállók képregénnyel. Természetesen a legnagyobb akadály a csatlakozáshoz az a jogi gond, ami a Marvel és a Sony között van, de szerintem ez 1-1,5 éven belül el fog tűnni.

3. Rozsomákfarkaslogan vs. Hulk

Volt amikor Rozsomák támadott Hulk-ra, volt amikor együtt dolgoztak. Az Ultimate univerzumban egyszer Logan azt a feladatot kapta Fury-tól, hogy vigye oda hozzá Hulkot. Ez a kétféle viharos kapcsolat a nagy képernyőn rendkívül jól mutatna. Esetleg a következő Hulk filmben...? Epikus csata lenne közöttük, miközben Rozsomák pengéi nem igazán tudnának áthatolni Hulk bőrén és Hulk sem tudná megölni Rozsomákot.

2. Kingdom Come

Úgy kezdődött, hogy Joker meglátogatja Superman városát, Metropolist és hamár arra jár, végez a Daily Planet stábjával, köztük Lois Lane-nel. Az ismert tagok helyett azonban egy ifjú titán, Magóg talál az őrültre és ott helyben végez is vele. Ez persze cseppet sincs ínyére Supermannek, aki rögtön törvény elé állítja Magógot, csakhogy felmentik a vádak alól. Az embernek ugyanis már nagyon elege van abból, hogy a szupergonoszok kiszöknek a börtönből, hogy aztán ott folytassák, ahol abbahagyták. Ez az, amivel a kilencvenes évek hősei is érvelnek – hogy Batman inkább századjára is elkapja Jokert, mintsem végezne vele. Superman fásultan otthagyja Metropolist, átengedve a terepet Magógnak. Batman titkos személyazonosságára rájön Kétarc és Bane, így a Kúria romokban, a Köpenyes Igazságosztó pedig csak egy külső váz segítségével képes mozogni. Egyébként köszöni szépen, megvan, mióta az Arkham Elmegyógyintézetet felrobbantotta Magóg egyik követője, neki csak a piti bűnözőkkel kell megküzdenie – a búvóhelyéről irányított robotok segítségével. Flash az idők során annyira felgyorsult, hogy inkább tekinthető elemi erőnek, mint embernek, Marsbéli Fejvadász megnyitotta az elméjét az egész emberiség előtt és egy idegronccsá vált, Zöld Lámpás az űrbe, Aquaman pedig az óceán mélyére vonult vissza és nem szólnak bele az emberiség ügyeibe. Egyedül Wonder Woman nem fordít hátat szuperhősi szerepének és ő kezdeményezi az öreg motorosok visszatérését is, amikor bekövetkezik a baj. Superman is segít összetrombitálni egykori bajtársait. Egyesek követik, míg mások (pl. Batman) egy második klikket alkotnak. A Denevérember ugyanis nem nézi jó szemmel volt társa ténykedéseit, aki egy átnevelő tábort emel Kansas kellős közepén Magóg követőinek. 


1. A Marvel Titkos Háborúja

A legnagyobb Marvel szuperhős és szupergonoszok egymással harcolnak. Folytassam még? Oké, tehát van egy Túlontúli nevű, istenszerű lény, aki elrabolt számos szuperhőst és szupergonosztevőt, hogy egy idegen, csak erre teremtett világban egymásnak uszítsa őket. A győztesnek felajánlotta, hogy teljesíti minden vágyukat, de a csata, amiben gyönyörködni vágyott, még számára is tartogatott meglepő fordulatokat... Vannak finom "B-történeteket" is, ilyen például, hogy Magneto elutasította a hősöket, annak ellenére, hogy hajlandó volt segíteni Pókembernek, hogy megszabaduljon a titokzatos, fekete ragacs-szerű "ruhájától", tehát Venomtól. Ezek kívül ott vannak még például a hatalmi harcok is külön személyiségek és külön seregek között is. Csodálatos dolog lenne a Titkos Háború, de viszont elég sok idő kellene a felépítéséhez. Minél több hőst és gonoszt be kellene vezetni, akár a "B-listásokkal" együtt. Egy kis Túlontúli utalás vagy cameo a Bosszúállók 2 végén? Na? Kedves Marvel! Mi várunk, ti jöttök...

Ti ezek közül melyik crossovert szeretnétek látni egy filmben? Vagy ezek helyett más valamit? Az Igazság Ligája vs. Bosszúállókat nem ér mondani, mert az sose fog létrejönni. Kommentelés előtt nyomhatsz egy like-ot ide és ide.

Oldalak: 1 2

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.