Hirdetés

"Jut eszembe..." 9 dolog, amit látni szeretnénk a S.H.I.E.L.D. sorozatban

|

A S.H.I.E.L.D. sorozat bemutató epizódjának forgatása múlt hét kedden hivatalosan is elkezdődött.

Hirdetés

1. Egy jó magyarázat Coulson visszatérése

Kb. 2 hete bejelentették, hogy a sorozat plot epizódja a Bosszúállók eseményei után fog történni. Sokan felkapták a fejüket, hogy ennek nincs értelme, ugyanis Phil Coulson ügynök lesz a sorozat egyik sztárja. Mint azt mindannyian tudjuk, Coulson meghalt(?) Loki keze által a múlt nyári filmben. Ez azt jelenti, hogy Whedonnak és társainak jól meg kell gondolni annak a módját, hogy hozzák vissza Coulsont az életbe, ami hihető és elfogadható a rajongók számára. Sokan spekuláltak a halála óta, hogy Coulson helyett egy élethű mása (amit Stark is említett) halt meg. Néhány úgy gondolják, hogy Fury egyszerűen azért mondta a többieknek, hogy meghalt (ezt sosem láttuk biztosan, se egy temetés, semmi), mert így akarta motiválni őket a Chitauri elleni harcban. Vannak olyanok is, akik szerint a sorozatban Coulson mása lesz benne és a filmben tényleg a valódi Coulson halt meg. Ez létrehozhat egy jó alapot, egy jó történetet a sorozat számára, mint hogy "Coulson tudja, hogy egy ő egy mesterségesen létrehozott robot, ami elválasztja őt a többi ügynöktől". Ha van valaki, akiben bízhatunk, hogy halottat hoz vissza az életbe, az Joss Whedon. Sikeresen tért vissza karaktere a Buffy, az Angel és a Dollhouse sorozataiban is. Érdekes összehasonlítás lehet, hogy egy alkalommal, amikor Buffy meghalt, a helyébe egy robot került.

2. A S.H.I.E.L.D. származása,alapítása

Eddig volt hat film és három rövidfilm az MFU-ban és míg a S.H.I.E.L.D. fontos szerepet játszott bennük, igazán sosem ismertük meg a háttértörténetüket. Tekintettel arra, hogy a sorozat címe "S.H.I.E.L.D." lesz, így a Marvel megkapja a legjobb esélyt, hogy bemutassa a szervezet eredetét. Talán egy kis bemutató a közelgő "Captain America: The Winter Soldier" előtt? Különös tekintettel arra, hogy Bucky Barnes "helyzetét" is meg kell majd magyarázni. A S.H.I.E.L.D. megalapítását a II. világháború utáni időszakra tehetjük, amikor Nicholas Joseph Fury fejében megszületett egy olyan titkos ügynökség terve, amely nincs kiszolgáltatva az amerikai kormány politikájának és globális problémák kezelésére is alkalmas. Bár először Fury terve túl merésznek bizonyult a tényleges megvalósításhoz (a legtöbb ellenérzést az váltotta ki, hogy a S.H.I.E.L.D. ügynökei minden résztvevő ország belügyeibe és titkos aktáiba betekinthettek volna), az Egyesült Nemzetek Szövetsége mégis bizalmat szavazott neki, mert felismerték, hogy nem csupán a hidegháború rémével kell a világnak szembenéznie, hanem minden korábbinál baljóslatúbb fenyegetésekkel, a szuper erejű emberek korával. Whedon más televíziós sorozataiban is voltak már titkos szervezetek.

3. Tartalom/Idővonal

A Marvel létrehozott egy olyan dolgot, ami összekapcsolja az előzményfilmeket és egy nagy fináléban, a Bosszúállókban "végződik", ami tegyük hozzá, nagyon is nyereséges lett. Eme idővonal bonyolítására létrehoznak egy sorozatot is. Az idővonal szempontjából fontos, hogy a Marvel fenntartsa az azonos szintű figyelmet és minőségi munkát, mert ha nem az lenne, könnyen "eltévedhetnénk", főleg ha a sorozatból minden héten lesz új rész, szemben az új Bosszúállók-film háromévenkénti bemutatójához képest. A másik dolog, hogy a Marvel használja a "visszaható folytonosságot", ami nagyjából azt jelenti, hogy ami történt a múltban, az a jelenben is megtalálható. Ilyen például Howard Stark, aki megjelent a múltban (a szuper katona szérummal) az Amerika Kapitányban és a jelenben a Vasember 2-ben.

4. Kellékek, kütyük

A S.H.I.E.L.D.-nek is megvannak a magukhoz méltó szerkentyűi. Nem csak a képregényekben, hanem a Bosszúállókban is láthattuk például a hatalmas Heli-bázist. Így itt lenne a lehetőség, hogy az Amerika Kapitány után a sorozatban is lássunk pl. repülő autókat. Eredetileg a Stark Industries találta fel, kifejezetten a S.H.I.E.L.D. számára, ezek úgy néznek ki, mint egy mindennapos sportautók, csak a kerekek lehajthatóak és tudnak repülni. Ezen kívül láthatnánk például a Pusztító fegyvert, a Hulkbuster páncélt vagy akár a Vörös Ronin páncélt, amit a képregényekben Godzilla ellen használtak (Trollolol :D) Tekintettel arra, hogy a Marvel rengeteg easter egget is elrejt a filmjeiben, így felkészülhetünk, hogy a sorozat minden részében lesz. Nem tudom, hogy a S.H.I.E.L.D.-nek szüksége lesz-e saját verziójú, a James Bond-filmekből megismert "Q"-ra a sorozatban, de nem ártana, ha lenne néhány epizódban pár, kütyükhöz értő szakemberük.

5. Rivalizálás más szervezetekkel

Abban az esetben, ha szerinted csak a S.H.I.E.L.D. az egyetlen szervezet, amelynek mozaikszóból áll a neve, nagyon tévedsz. Ott van például az európai ága, ami az Egyesült Királyságban található. A neve: S.T.R.I.K.E.(Special Tactical Response for International Key Emergencies). Van egy másik, az úgynevezett A.R.M.O.R. (Altered-Reality Monitoring and Operational Response). Ez az ügynökség az alternatív realitások és a párhuzamos valóságok síkját tartja ellenőrzés alatt. A párhuzamos világok létezése közismert tény évtizedek óta és az azokból érkező fenyegetések sem ismeretlenek. Az A.R.M.O.R. hivatott ellenőrizni, kivizsgálni és esetenként megfékezni a párhuzamos világokból érkező veszélyforrásokat, főként a Marvel Zombik támadása során jutott kulcsfontosságú szerephez. Van egy harmadik, ami jó eséllyel felbukkanhat, ez pedig a S.W.O.R.D. (Sentient World Observation and Response Department) A S.W.O.R.D. feladata a földönkívüli lények és idegen világok tanulmányozása, diplomáciai kapcsolatok építése és nemritkán a földönkívüli inváziók visszaverése. Kulcsfontosságú lehet a Bosszúállók eseményei és a közelgő Galaxis Őrzői miatt. De ha valaki betudja mutatni a titkos szervezetek működését, a rivalizálás humoros megközelítésével, az Whedon.

6. One Shot-ok, különálló epizódok

A One-Shot kifejezést a Marvel a rövid filmjeire használja, amik Blu-Rayen érhetőek el. Ezeknek régóta hagyománya van a képregényekben, mint egy kis szünet a folyamatban lévő történetben. Eddig 3 rövidfilm készült, szeretnénk látni néhány olyan epizódot, ahol a történések alatt csak zene van, párbeszéd nincs vagy olyanokat, amelyek középpontjában egyszerre csak egy karakter vagy egy esemény van. Remek lehetőség lenne használni Nick Fury-t, Natasha-t és Barton-t, hogy elmesélhessék a legendás Budapest-küldetést, esetleg belehetne mutatni jövőbeli karaktereket, pl. Daredevilt, a Heroes for Hire-t vagy Megtorlót.

7. Súlyos fenyegetések

Ha idegen fenyegetés lesz, valószínűleg nem lesz annyira súlyos, mint a Bosszúállókban. Az a S.H.I.E.L.D. számára egy olyan esemény volt, ami rákényszerítette őket, hogy összegyűjtsék a hősöket egy csapatba. Sok epizód nyilván szuperhősökkel és a szuper bűnözőkkel fog foglalkozni, de jó lenne, ha politikai gondok is lennének a listán, nem csak szuper emberek. Vagy jó példa lenne felfedezni az ismeretlent (ilyen volt Thor pörölye). Érdekes lenne látni, hogy milyen reakciók lennének, ha az embereknek abszolút ismeretlen dolog egy nap ismét csak úgy lezuhanna az égből. Továbbá, a kémkedést is magával kell hozni a show-nak. Bár, a mennydörgés istene és gamma szörnyek után én már nem lepődnék meg semmin.

8. Háttér és utalások

A Vasember 2 végén volt egy térkép a számítógép képernyőjén, különböző kijelzők villogtak, ami az MFU különböző karakteret mutatta. Ez a fajta villogás azt jelenti, hogy: "Ne aggódjatok, megtaláltuk őket!" Tekintettel Whedon Marveles szerepére, mivel ő már ismeri a közelgő filmek összes titkát, túl nagy kérés lenne, ha elöljáróba kapnánk utalásokat a közelgő filmekhez? A Marvel már előrevetítette a Bosszúállókat már a Vasember filmben az "Azt hiszi, hogy maga az egyetlen szuperhős a világon?" kezdetű monológgal. A Hihetetlen Hulk törölt nyitásában láthattuk a fagyott Kapitányt, az ő pajzsát pedig a Vasember 2-ben. A műsor nem fog adásba kerülni a Vasember 3-ig és körülbelül ugyanabban az időben láthatjuk majd Thor: The Dark World-öt. Ez az időzítés két okból jó: utaló jelek lehetnek, hogy mi is folyik Sötét Világban és meg lehet alapozni a Winter Soldier-filmet.

9. Cameok

Ez a legnyilvánvalóbb dolog. Eddig Clark Gregg az egyetlen személy az első fázisból, aki megerősítette, hogy megjelenik a sorozatban. Samuel L. Jackson megjelenéséről sem hallottunk még semmi pozitívat. Cobie Smulders még mindig szerződésben van az "Így jártam anyátokkal" című sorozattal, nem beszélt még Scarlett Johansson vagy Jeremy Renner sem, hogy megjelennének. A többi S.H.I.E.L.D. dolgozóra, ügynökre nagyobb az esély, hogy cameozzanak, de maguk a hősök már kicsit nehezebb lesz. Az összes közül Thor tűnik a legkevésbé valószínűnek. Steve Rogers szorosan együttműködik majd a S.H.I.E.L.D.-el, Stark és Banner pedig a legjobb barátok lettek a Bosszúállók végén, ráadásul stagnál a szóló Hulk tv sorozat, így talán könnyebben szerepelhet inkább ebben Ruffalo/Banner. Ezek mellett ismertebb dolgok, pl. Odin kincsestára, a Tesseract vagy akár Arnim Zola is szinte biztos, hogy említés szintjén benne lesznek. 

Ti mit gondoltok? Melyek azok a dolgok, amiket látni szeretnétek a sorozatban? Kommentelés előtt like ide és ide.

Oldalak: 1 2

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.