Hirdetés

A Karib-tenger kalózai - 2 millió dollárt költöttek csak a stáb étkeztetésére

|

Ennyi pénzből egy életen át tömhetnénk magunkba a rántotthúst.

Hirdetés

A Karib-tenger kalózai: Salazar bosszúja a múlt hét folyamán befutott a mozikba, melynek apropóján felfedték, hogy a franchiseot elindító első film során 2 millió dollárt költöttek arra, hogy a stábnak legyen elég ropogtatnivalója a forgatás során. A Fekete Gyöngy átka 2003-ban került a mozikba és az év 4. legtöbb bevételét szerző filmje lett, annak ellenére, hogy a premier előtt sokan hatalmas buktát jósoltak neki.

Hirdetés

Mindig elszörnyedve látjuk, hogy mennyibe került 1-1 ilyen alkotás elkészítése, és csak a hosszú percekig húzódó stáblista után jövünk rá igazán, hogy mennyien dolgoztak azért, hogy mi két órán keresztül szórakozhassunk. Ennyi embert pedig nem csak kifizetni kell, hanem etetni is. Most a The Hollywood Reporter készített interjút az eredeti stáb néhány tagjával, akik visszaemlékeztek a film forgatására. Jack Davenport, aki  James Norrington-t alakította, elmondta, hogy egyszer megérdeklődte az ellátásért felelős vezetőtől, hogy mennyibe kerül az egész stáb etetése:

"Emlékszem, hogy egyszer megkérdeztem tőle, hogy 'Mennyibe kerül ez az egész?'. Rám nézett és azt mondta, 'lényegében végtelen sokba'. 'És ez mégis mit jelent?', kérdeztem tőle. Mire ő, 'Nem tudom, 2 millió körül.' Aztán én, 'Csak az ételért?'. És azt válaszolta, hogy 'igen'. Tudom, hogy ez légbőlkapottnak hangzik, de nem volt az. Természetesen nem éhezhetnek az emberek. De az a lényeg, hogy csupán a kaja körülbelül ennyibe."

Első hallásra valóban rengetegnek tűnik ez az összeg, te tekintve a stáb méretét egyáltalán nem elképzelhetetlen, hogy ennyit költsenek ételre, ráadásul az olyan sztárok, mint Johnny Depp biztosan nem érik be konzerves székelykáposztával. Naponta 750 emberre kellett főznie a szakácsoknak, a hozzávalókat ráadásul repülővel kellett a helyszínre szállítani, mert sokszor a semmi közepén forgatott a stáb.

Azt nem tudjuk, hogy a legújabb rész büdzséjéből mennyit költöttek étkeztetésre, de talán néhány év múlva erre is fény derül. A Karib-tenger kalózai: Salazar bosszúja már a mozikban van és ha szerettétek a korábbi részeket, akkor valószínűleg ez sem okoz majd csalódást.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.