Hirdetés

Kártyavár - a 6. évad lesz az utolsó, de jöhetnek spin-offok

|

Különös időpontban érkezett a híre annak, hogy véget ér a Kártyavár, ám ennek állítólag semmi köze Kevin Spacey szexuális zaklatásos ügyéhez.

Hirdetés

Már elkezdődtek a Kártyavár (House of Cards) 6. évadának munkálatai, ami a legfrissebb értesülések szerint az utolsó szezonja lesz a Netflix díjnyertes drámájának. A lezárásról szóló bejelentés egy igencsak kellemetlen időpontban érkezett, ugyanis a múlt hétvége folyamán szexuális zaklatással vádolták meg a sorozat főszereplőjét alakító Kevin Spacey-t. A vádak Anthony Rapptől érkeztek, aki azt állítja, hogy Spacey 30 évvel ezelőtt közeledett hozzá meglehetősen erőszakosan, amikor Rapp ráadásul még kiskorú volt. A színész bocsánatkérő nyilatkozatát és az esettel kapcsolatos további részleteket a linkre kattintva olvashatjátok el.

Hirdetés

A Kártyavár sokat segített a Netflixnek abban, hogy a streaming szolgáltató felkerüljön a térképre és széles körben elkezdhesse a saját filmjeinek és sorozatainak gyártását, valamint terjesztését. 2013-as indulása óta már 53-szor jelölték Emmy-díjra a nagysikerű politikai sorozatot, amelyben Robin Wright támogatása mellett válik végül a Kevin Spacey által alakított Frank Underwood az Egyesült Államok elnökévé.

Az új szezon néhány hete már forog és a Spacey-ügy kapcsán most a Netflix és a Media Rights Capital a következő nyilatkozatot adták ki:

"A Media Rights Capitalt és a Netflixet mélységesen aggasztják a múlt éjszakai hírek Kevin Spacey-vel kapcsolatban. Ezekre reagálva mindkét cég vezetői elutaztak Baltimore-ba, hogy találkozzanak a stábbal és biztosítsák őket afelől, hogy továbbra is biztonságban érezhetik magukat és támogatva vannak. Az ütemtervek értelmében Kevin Spacey egyelőre még nem dolgozik a forgatáson."

Hogy mennyire fogja a zaklatás vádja befolyásolni a forgatás további menetét és a sorozat jövőjét, egyelőre nem tudjuk. Annyi biztos, hogy a Kártyavár a 6. évaddal véget fog érni, viszont a rajongók számára megkönnyebbülés lehet az, hogy a Netflix nyitott a spin-offok lehetőségére.

A sorozatot előállító vállalat már dolgozik a lehetséges folytatásokon, amelyek tervei között szerepel egy Doug Stamperről szóló spin-off, ami a Michael Kelly által alakított politikai tanácsadót állítaná a középpontba. Stamper sorozatát Eric Roth írná, aki producerként dolgozott a Kártyavár első négy évadán és most a hazánkban forgó The Alienisten munkálkodik. Emellett még legalább két spin-off ötlet is arra vár, hogy megvalósítsák, de még nem mindegyikhez fogadott fel írót a Netflix.

Ti melyik karakter köré építenétek különálló sorozatot a Kártyavár univerzumból?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.