Hirdetés

Szexuális zaklatással vádolták meg Kevin Spacey-t, erre bevallotta, hogy meleg

|

Amellett, hogy Hollywoodban a botrány tovább fokozódik, egy régóta tartó pletykáról oszlottak el a fellegek.

Hirdetés

Hogy mennyire nagy horderejű ügy a Weinstein-botrány, azt mi sem bizonyítja jobban, hogy folyamatosan derülnek ki részletek nem csak az egykori sztárproducerrel kapcsolatban - aki jelenleg egykori saját stúdióját kívánja beperelni, mivel elmondása szerint az ártatlanságát bizonyító céges levelezéseket tartanak vissza - hanem az álomgyár visszaéléseivel kapcsolatban is. Most ennek kapcsán egy régóta közszájon történő pletykára derült fény.

Hirdetés

Hogy a kétszeres Oscar-díjas Kevin Spacey korunk egyik legzseniálisabb színésze, az nem is lehet kétséges. Közönséges bűnözők, Hetedik, Szigorúan bizalmas, Amerikai szépség, House of Cards, hogy csak a  legzseniálisabb alakításokat említsük a színésztől. Spacey egy valóságos intézmény, akit most szintén szexuális zaklatással vádoltak. 

Anthony Rapp színész elmondása szerint (akit jelenleg a Star Trek: Discoveryben láthatunk) Spacey még 30 évvel ezelőtt zaklatta. A Buzzfeednek tett nyilatkozata alapján Spacey még 1986-ban meghívta magához egy partira az akkor 14 éves fiút, majd miután a többi vendég elment, Spacey egy ágyra fektette, ráfeküdt és fogdosni kezdte. Rapp elmondta, hogy mivel Spacey részeg volt, valahogy sikerült elmenekülnie.

Spacey azonnal válaszolt Twitteren a vádakra és elmondása szerint őt is elborzasztotta a történet.

Nagy tisztelője és csodálója vagyok Anthony Rapp munkásságának és rettentő szörnyen érzem magam a hallottaktól. Őszintén szólva, nem emlékszem a találkozásra. 30 évvel ezelőtt lehetett. Amennyiben mindez igaz, a legőszintébb bocsánatkéréssel tartozom az ittas viselkedésemért és sajnálom, hogy ezeket az érzéseket ennyi éven keresztül kellett cipelnie magával.

Spacey azonban ezzel együtt a bejegyzésében véget vetett a régóta körülötte terjengő pletykáknak is és felvállalta, hogy meleg.

Az eset arra ösztönzött, hogy az életem más területeivel is foglalkozzam. Tisztában vagyok vele, hogy keringenek rólam pletykák, melyek közül néhányat a tények táplálnak... Ahogy azt a hozzám legközelebb állók tudják, életem során férfiakkal és nőkkel is egyaránt volt romantikus kapcsolatom. Szerettem és romantikus kapcsolatba is kerültem férfiakkal és mostantól meleg férfiként kívánom élni az életem. Ezzel őszintén és nyíltan akarok foglalkozni és ez a saját viselkedésem vizsgálatával kezdődik.

Akik követik a színész munkásságát, azokat a coming out léte nem különösebben lepi meg. Sőt, nemrég Spacey az idei Tony-díjátadó után kisebb felháborodást keltett a meleg közösségben, mivel mint a show házigazdája a saját szexualitásával viccelődött és egyesek szerint elbagatellizálta a coming out (előbújás) intézményét, amely nem csak a fiatalok számára nehéz, hanem az álomgyári színészeknek is. Jelenleg ugyanis Hollywood politikájáról továbbra is elmondható, hogy homofób, vagy legalábbis minimum kirekesztő, mivel a meleg színészeknek rendszeresen azt tanácsolják az ügynökeik, hogy tartsák titokban, mivel ez árthat a karrierjüknek.

Erről Matt Bomer, vagy Colton Haynes például rengeteget tudna mesélni. Előbbi esetében például pont szexualitása játszott közre abban, hogy A szürke ötven árnyalata főszerepétől elesett, pedig a rajongók egyértelműen őt akarták látni a szerepben, mivel kiköpött mása a könyvben leírtaknak. (Tegyük hozzá gyorsan, hogy így járt jól a színész.) Viszont Hollywoodban továbbra is él az a tévképzet, hogy nyíltan meleg színészre nem lehet építeni heteroszexuális karaktert, avagy filmet. Ezt némileg Neil Patrick Harris és az Így jártam anyátokkal! Barney Stinsona meg tudná cáfolni. Amikor annak idején a show indulása után Harris szexualitásáról kívántak cikkezni, az ügynöke azonnal tagadott mindent, míg rögtön másnap Harris minden kertelés nélkül kiállt és felvállalta, hogy meleg, párjával és gyermekeikkel pedig azóta is hatalmas megbecsülésnek örvendenek a közönség köreiben.

Visszatérve Spacey-hez: az ügy itt még nem ért véget, mivel nem sokkal ezután a twitterre kikerült egy kis jelenet a Family Guy egyik 2005-ös epizódjából, amelyben Stewie egy váróteremben ordibálja, hogy:

Segítség! Most szöktem meg Kevin Spacey pincéjéből!

Ez valószínűleg a dolog nyílt titok mivoltára vonatkozik, nem feltétlenül kell többet látni mögé, mint ami, hiszen pont a sorozat atyja, Seth MacFarlane volt az, aki a 2013-as Oscar-díj női főszereplőinek kihirdetésekor tett egy csípős megjegyzést Weinstein felé, miszerint:

Ennek az öt hölgynek már nem kell úgy tennie, mintha vonzódna Harvey Weinsteinhez.

A meleg szubkultúra, az ezzel járó medencés buliknak egyébként is régóta híre van az olyan nagynevű és befolyásos meleg hírességek körében, mint Bryan Singer, vagy Roland Emmerich. Ezekre a "rendezvényekre" például akkor vetült utoljára nagy rivaldafény, amikor Singert szexuális zaklatással vádolták 3 éve, aki így kénytelen volt távolmaradni az X-Men: Az eljövendő múlt napjai sajtókörútjáról. A botrány később elhalt, viszont akkor is ráirányította a figyelmet, hogy ezen a téren is lehetnek szexuális zaklatások, avagy visszaélések. Utóbbi mindkét félre vonatkozhat, elvégre ha egy meleg híresség fenntartja a látszatát a "normális" életnek, mások könnyedén megzsarolhatják, vagy a nyilvánosságot használva kiteregethetik a szennyest. Talán Weinstein-botrány egyik pozitív hozadéka is az lesz, hogy nem csak ezekre derül fény, hanem a meleg színészek is nyíltabban felvállalhatják magukat és nem kell attól félniük, hogy elesnek egy szerepajánlattól. Azzal, hogy egy akkora színész, mint Spacey kiállt a nyilvánosság elé egy nagy lépést tettek efelé. Csakhogy a zaklatási vád rengeteget árthat és ártani is fog az ügyüknek. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.