Hirdetés

Kenneth Branagh Agatha Christie filmes univerzumot hozna össze

|

Ha a szuperhősöknek lehet, neki is elnézzük.

Hirdetés

Kenneth Branagh, miután végre, nagy nehezen bemutatásra került a második Poirot-filmje is, nem szeretné elengedni a témát. Az AMC Theaters egy vele készített interjúban azt pedzegeti ugyanis, hogy tervei között szerepel egy Miss Marple-film is, valamint egy olyan film, amelyben összeeresztené a két mesterdetektívet. 

Hirdetés

A Halál a Níluson a maga 78 milliós bevételével (90 millióból készült a film) ugyan még nem feltétlen ad okot arra, hogy messzemenőleg tervezzen az ember, Branagh mintha egyre lelkesebb lenne ez irányú projektjeit illetően. Vélhetően az is közrejátszik, hogy a most mozikba került, önéletrajzi ihletésű Belfast című filmjét Oscar-díjra jelölték és a szakma is keblére ölelte. A videót alább láthatjátok.

Branagh tehát egyelőre még csak pusztán rajongói lelkesedésből beszél (állítása szerint rengeteg Miss Marple-t olvasott, míg a Poirot-filmekre készült), de nem lepődnénk meg azon, ha hamarosan leszerződnének vele egy általa pedzegetett mozira. Agatha Christie a karaktert először 1927-ben, egy novellában szerepeltette (ez volt A kedd esti klub), majd pedig teljes regényt 1930-ban kapott, melynek címe Gyilkosság a paplakban volt. Ezt követően mintegy tizenegy regényben és egy-két novellában bukkant fel Marple és oldott meg rejtélyeket, gyilkosságokat. Sorozatokban, filmekben egyaránt feldolgozták ezeket a műveket, legtöbbször Geraldine McEwan főszereplésével. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.