Hirdetés

Készül a Még egy kört mindenkinek amerikai remake-je

|

Nem is akárki vezényli majd le.

Hirdetés

Hollywood egyik legnagyobb inspiráció-lelőhelye a skandináv filmágyártás, kezdve például A tetovált lánnyal, de nemrég érkezett a hír, hogy a 2018-as A bűnöst is átdolgozzák a maguk képére és hasonlatosságára. Lehet ezzel egyetérteni vagy nem, de el kell ismerni, hogy az imént felhozott példák - bár nem feltétlenül kiáltanak amerikai feldolgozásért - remek alapanyagként működhetnek. 

Hirdetés

Ez a hullám Thomas Vinterberg friss Oscar-díjas filmjét (méghozzá a legjobb idegen nyelvű film kategóriájában), a Még egy kört mindenkinek-et is elérte, ami az alkoholizmus kérdését nem a megszokott közhelyekkel válaszolja meg, hanem a következményeket a döntéseinkig vezeti vissza. A film és a téma természetesen rögtön felkeltette az álomgyár figyelmét, és a licitáláson végül Leonardo DiCaprio produkciós cége, az Appian Ways lett a befutó (olyan licitálók ellen, mint a Universal Pictures vagy a Jake Gyllenhaal és Riva Marker tulajdonában lévő Nine Stories), ami ezzel együtt a gyártási jogokat is megszerezte. 

Felvetődhet a kérdés: DiCaprio lesz a feldolgozás Mads Mikkelsenje? Könnyen lehet. Ami viszont egész biztos, hogy a dán rendező, még ha nem is a direktori székből, de executive producerként továbbra is felügyelni fogja a projektet Sisse Graum Jørgensen és Kasper Dissing társaságában, akikkel már az eredeti filmen is együtt dolgozott. 

Nektek mi a véleményetek arról, hogy Hollywood előszeretettel remake-el többek között európai filmeket? 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.