Hirdetés

Készül az Amerikai História X testvérfilmje, az Afrikai História Y

|

Nem vicc, tényleg ez lesz a címe, és az első film rendezője is visszatér.

Hirdetés

Az 1998-as Amerikai História X egyike azon alkotásoknak, amik hatalmas népszerűségre tettek és tesznek szert mind a mai napig a kőkemény, húsba markoló témájukkal és annak el nem bagatellizált megfilmesítésével. Tony Kaye pontos, nem túlzó rendezése és David McKenna nyers, de megkapó forgatókönyve mellett a filmet egyértelműen a háromszoros Oscar-jelölt Edward Norton alakítása teszi naggyá a neonáci Derekként. Manapság is ugyanolyan hatásos mozifilm, éppen emiatt áll értetlenül az egész filmes és újságírói szakma a hír előtt, miszerint testvérfilm készül hozzá, méghozzá Afrikai História Y címen.

Hirdetés

A Deadline értesülései szerint Tony Kaye írja és rendezi ezt a szellemi folytatást, ami a címéből kikövetkeztetve Afrikában fog játszódni. A főszereplőt Djimon Hounsou kelti életre, akit eddig olyan filmekben láthattunk, mint a Véres gyémánt, A galaxis őrzői, az Amistad vagy éppen a Gladiátor. Kaye egyik nyilatkozata alapján rögtön az Amerikai História X befejezése után találkozott Hounsou-val, és már akkor tudta, hogy közös filmet kell forgatniuk. A téma egyelőre még nem köztudott, de annyit azért elárultak, hogy hasonló társadalmi témákat fog feszegetni, mint az előző, csak éppen most nem Amerikában, hanem Afrikában.

Tony Kaye harmadmagával fogja jegyezni a forgatókönyvet, hiszen Charles Chanchori és Jason Corder is a segítségére lesz. Szerintetek szükséges lesz egyáltalán ez a film?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.