Hirdetés

Kevin Spacey-nek rengeteg pénzt kell fizetnie a Kártyavár alkotóinak

|

Ítéletet hozott a bíróság.

Hirdetés

Korunk egyik ünnepelt sztárja volt Kevin Spacey, aki megannyi emlékezetes szerepben bizonyította tehetségét. Aztán jött 2017, és a Harvey Weinstein nevével fémjelzett szexuális zaklatási botrány, amely megrengette egész Hollywoodot, és amelybe a színész az elsők között bukott bele: pedofília vádja mellett sokan azt is állították, hogy a színész folyamatosan taperolta fiatalabb férfi kollégáit a forgatásokon. Az ügy kirobbanása idején még főszerepet vállalt a Netflix nagy sikerű politikai sorozatában, a Kártyavárban (House of Cards), ahonnan viszont napokkal később kirúgták, így a hatodik, záró évadban már nem szerepelt. A még vele forgott, félig kész részeket kukázták, az eredetileg 13 részesre tervezett évad helyett pedig csak 8 részt kaptunk.

Hirdetés

Ez vezetett oda, hogy a sorozatért felelős produkciós cég, az MRC 2019 januárjában benyújtott egy keresetet a színész ellen a kártérítésért, hiszen hatalmas presztízsveszteség érte őket és a sorozatot is. Két évig tartó, zárt ajtók mögött zajló jogi csata után a döntőbíróság pedig nemrég kimondta az ítéletet: Kevin Spacey-nek közel 31 millió dollár kártérítést kell fizetnie az MRC-nek. Hétfőn a cég iratokat nyújtott be a Los Angeles-i Legfelsőbb Bírósághoz, hogy megerősítse a bírósági ítéletet. 

A döntőbíróság egy október 19-i határozatában arra a következtetésre jutott, hogy Spacey többszörösen is megsértette a szerződéses kötelezettségeit, hogy "professzionális módon" és "az [MRC] ésszerű útmutatásaival, gyakorlatával és irányelveivel összhangban" végezze színészi munkáját. A döntőbíróság arra is rámutatott, hogy miként szenvedett károkat az MRC Spacey magatartása miatt, beleértve a Kártyavár hatodik évadának leállítását, az évad történetének átírását és tizenháromról nyolc epizódra való lerövidítését az elkészítési határidő betartása érdekében.

Ezt láttad már?

Rengeteg hír, cikk és kritika vár ezen kívül is a Puliwoodon. Iratkozz fel a hírlevelünkre, mert kiválogatjuk neked azokat, amikről biztosan nem akarsz lemaradni.


Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.