Hirdetés

Brutális lett a Szólíts a neveden rendezőjének új filmje

|

Az olasz rendező traumatizálta a nagyérdeműt legújabb filmjének röpke jelenetével.

Hirdetés

Alig pár hónapja történt, hogy Luca Guadagnino az első tiniszerelemről készített filmjével betört a  köztudatba. Annak ellenére, hogy korábban már Ralph Fiennessel forgatta Vakító napfénybent, mégis a Szólíts a neveden! volt az, amely kétség kívül berepítette a köztudatba. Ahogyan lenni szokás, a siker után mindig valamilyen saját projekt felé fordulnak a rendezők, ez alól ő sem kivétel. Guadagnino a szintén olasz származású, rendkívüli hatással bíró Dario Argento klasszikusának leghíresebb filmje, a Suspiria, azaz magyar címén Sóhajok újradolgozásába kezdett.

Hirdetés

Argento filmjét máig-napig a legstílusosabb horrorfilmek között tartjuk számon, bíborvörös fényben úszó díszletei minden filmrajongó retinájába beleégett. Ez alól a rajongás alól Guadagnino sem kivétel, ezért is készíti el az 1977-es klasszikus nyomán, saját - a rendező előtt tisztelgő Sóhajok adaptációját, amely szerinte nem egy remake, csupán megidézi Argento filmjét. Dakota Johnson Vakító napfény után ismét Guadagninóval dolgozott együtt. Johnsont láthatjuk majd a feltörekvő balerina szerepében, aki táncórákra jár egy rendkívüli presztízsű táncakadémiára, azonban érkezése után rövidesen rádöbben, hogy gonosz erők ólálkodnak az intézet falai mögött.

Sokkoló forgatás

(A Sóhajok forgatása), nem viccelek, annyira el*szott, hogy terápiára kellett járnom utána.

Már korábban is olvashattunk róla, hogy mennyire brutális filmnek ígérkezik majd Guadagnino tisztelgése Argentó előtt, hiszen Dakota Johnson elárulta egy interjúban, hogy teljesen kikészítette a forgatás. A színésznő fenti mondata egy interjú egyik részlete, amelyet az Elle-nek adott alig pár héttel ezelőtt. Azt is elárulta, hogy egy hegyen található, elhagyatott, szörnyen hideg hotelben forgattak, amelynek a tetején legalább harminc telefonkábelekkel teli oszlop volt és emiatt az elektromosság szinte pulzált az épületben és mindenki sokkolt mindenkit.

A CinemaCon résztvevői számára azonban már nyilvánvalóvá vált, hogy nem csak a forgatás volt sokkoló, hanem a végeredmény is, hiszen néhány "szerencsés" láthatta a film egyik szegmensét, amely elképesztően bizarr és gyomorforgató volt. A résztvevő kritikusok szörnyülködő posztokban próbálták megfogalmazni, hogyan vált a kellemes ebédszünetük rémálommá Guadagninónak köszönhetően.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.