Hirdetés

Kiderülhetett, min rúgták össze a port Az utolsó léghajlító eredeti alkotói a Netflixszel

|

Három nagyobb nézeteltérés is lehetett a felek között.

Hirdetés

Mindenki legnagyobb bánatára a klasszikus animációs sorozat eredeti alkotói kiszálltak a készülő Avatár: Az utolsó léghajlító-sorozatból, méghozzá két év fejlesztés után, idén júniusban. Michael Dante DiMartino és Bryan Konietzko egy nyílt levélben számoltak be róla, hogy a Netflx eredeti ígéretével szemben rá kellett jönniük, miszerint a kreatív kontroll mégsem az ő kezükben van, ezért még ha nehezen is, de úgy döntöttek, inkább otthagyják a projektet.

Hirdetés

A közleményből egyértelműen kiderül, hogy kreatív konfliktusok vezettek az elváláshoz, de mint mindig, a pontos okokról most is csak találgatni lehetett. Legalábbis mostanáig, a FandomWire ugyanis a Netflixnél és a készülő sorozatnál bennfentes forrásokra hivatkozva közzétett egy cikket, hogy milyen konfliktusok merültek fel az elmúlt két évben a showrunnerek és a streamingszolgáltató között. Első körben a lap megjegyzi, hogy DiMartino és Konietzko nagyobb költségvetést szeretett volna a művészi koncepciójuk megvalósításához, de a Netflix úgy érezte, hogy már így is szántak rá akkora összeget, ami szükséges a sorozat elkészítéséhez.

A következő pont ennél valamivel kényesebb téma. Az eredeti alkotópáros már az élőszereplős sorozat bejelentésekor is kiemelte, hogy úgy kívánják bemutatni Aang világát, ahogy mindig is elképzelték, egy a rasszokat és kultúrákat tiszteletben tartó, nem "kifehérített" [whitewashed] szereplőgárdával. Habár a szereplőválogatás még mindig korai szakaszban van, de a Netflix szerette volna, ha a meghallgatáson részt vehetnek színészek minden nemzetiségből, ami szembement volna a showrunnerek elvével, miszerint egyetlen fehér színész se legyen a sorozatban.

Mindazonáltal a legnagyobb probléma a sorozat hangulatával kapcsolatban ütközött ki, ami végérvényesen megosztotta a készítőket. A FandomWire információi szerint a Netflix valamivel idősebb szereplőket akar a rajzfilmben látottaknál, hogy a készülő produkció sötétebb, felnőttesebb irányt vehessen több romantika, valamint szex és vér bevonásával. Konietzko és DiMartino állítólag nem értett egyet a csatorna elképzelésével, akik azt szerették volna, ha az eredetihez hasonlóan a sorozat továbbra is megcélozza a gyerekeket is.

DiMartino a múltkor publikált levelükben leszögezte, hogy a távozásuktól még lehet jó az Avatar élőszereplős változata, csak éppen annak nem sok köze lesz ahhoz, amit ők szerettek volna megvalósítani. Ti mit gondoltok a fentiekről? Szerintetek kisülhet ebből valami jó az eredeti alkotópáros nélkül?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.