Hirdetés

Kína egy teljesen új oldalról kritizálja Az utolsó Jediket

|

Ázsia nagyhatalma egy elég bizarr okból veszi le Az utolsó Jediket a műsoráról.

Hirdetés

Kína úgy döntött, hogy leveszi a Star Wars: Az utolsó Jedik-et a moziműsorról, miután egy katasztrofális második hetet zárt a film. Chen Tao projektmenedzser és egyben a franchise rajongója elmagyarázta, hogy mi okozhatta ezt a bukást a hazai piacon: A színészek nem elég szépek. Ez mindenképpen egy olyan új oldala a kritikának, mellyel Rian Johnson még nem igazán találkozhatott. 

Hirdetés

Chen Tao érvei között szerepeltek többet között a Marvel filmek, melyek mellett szólnak a gondosan kiválogatott helyszínek és az elvárásnak megfelelő színészkülsők. Úgy tűnik, hogy ezt a mércét nem sikerült megütni Johnson munkájának:

Ezek a színészek nem valami mutatósak, ami sok kínait elüldözhet attól, hogy beüljön a moziba erre a filmre. Mi, fanok sokszor azon poénkodunk, hogy ha Finnt Will Smith játszaná, a kínaiak sokkal lelkesebben kapkodnák a mozijegyeket, hiszen ő nagyon jóképű.

Persze nem csak ez lehet a kizárólagos oka a Star Wars népszerűtlenségének. Az eredeti trilógiát sosem mutatták be a kínai mozik, egyedül a televíziók játsszák időnként. Az ébredő Erő volt az első moziban is bemutatott darabja a szériának , és nem is szerepelt rosszul a 124 milliós bevételével. Ezzel szemben Az utolsó Jedik egy sovány 28 milliós nyitóhétvégét tudhat be magának, amiben ebben szerepet játszhat az, hogy a kínaiak kevesebbet tudnak a háttértörténetekből. 6-7 filmet időigényes lenne pótolni. Más teóriák szerint az ország lakossága nem veszi jó néven, hogy George Lucas annak idején inkább a japán kultúrából merítette a franchise keleties jellegét, így alapból van a kínaiakban egyfajta távolságtartás. 

De egyelőre meg kell elégedni a "hivatalos" állásponttal, miszerint a színészek külső adottságai vetnek véget Az utolsó Jedik kínai bemutatásának. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.