Hirdetés

Kristen Stewartból Diana hercegnő lesz

|

Pablo Larraín legújabb filmjében fog a mindenki által szeretett hercegnő bőrébe bújni.

Hirdetés

Pablo Larraín legutóbb az Ema című filmmel jelentkezett, előtte pedig Natalie Portman főszereplésével jött a Jackie-vel. Legközelebb úgy néz ki, hogy ismét egy történelmi személyiség köré fogja szőni filmjét, ugyanis soron következő, forgatandó projektjének főszereplője nem más, mint Diana hercegnő lesz. A tragikusan fiatalon elhunyt hercegnőt pedig az Alkonyat-filmekkel befutott, majd különböző művészfilmekben szereplő és magának tiszteletet kivívó Kristen Stewart lesz. 

Hirdetés

Larraín filmjének alapját Steven Knight (Eastern Promises - Gyilkos ígéretek; Locke) forgatókönyve adja majd, de amiként a Jackie-nél, úgy most se számítson senki hagyományos életrajzi filmre. A Spencer címre hallgató mű nem egy egész életutat fog górcső alá venni, hanem Dianának csupán három napját fogja nekünk bemutatni. Mégpedig azt a három napot, amikor a hercegnő rájött, hogy házassága Károly herceggel nem működik és ő emiatt átértékeli magában a potenciális jövőjét, mint leendő királynő. 

Általában jön a herceg, megtalálja a hercegnőt, megkéri, hogy legyen a felesége, hogy aztán később királynő lehessen. Ez tündérmese. Amikor azonban valaki úgy dönt, hogy nem lesz királynő és azt mondja, hogy inkább önálló lesz, egymaga, az egy hatalmas döntés, a tündérmesének a kiforgatása.

- nyilatkozta a filmmel kapcsolatban Larraín, amivel nagyon jól rávilágított arra, hogy mégis miről is szeretne beszélni az alkotásával. Ebből leszűrve a Spencer egy feje tetejére állított tündérmese lesz, amivel kicsit ellentmondanak a hagyományoknak. Szándéka szerint ez a gondolat lesz a film szíve. Szeretné azt is, hogy művével több millió emberhez tudjon szólni, függetlenül attól, hogy ki honnan származik - hiszen úgy véli, ez egy univerzális történet. 

És hogy miért pont Kristen Stewart lett a befutó a főszereplő személyére? Larraín arról is beszélt:

Kristen nagyon sokoldalú, tud rejtélyes és törékeny lenni, illetve úgy általában rendkívül erős is, ami szükséges volt ehhez a szerephez. Ezeknek az elemeknek a kombinációja juttatta őt eszembe. Az, ahogyan reagált a forgatókönyvre és az, ahogyan megközelítette a karaktert, szerintem nagyon gyönyörű. Szerintem lenyűgöző és érdekes lesz egyszerre. Egy igazi természeti erő.

Erős szavak a rendezőtől, de nem nagyon lepődünk meg, Stewart már egy ideje bizonyítja rátermettségét és tehetségét. Nem hiába láthatjuk rendre olyan nívós, izgalmas direktorok munkáiban, mint Olivier Assayas, Woody Allen, Ang Lee, vagy éppen Kelly Reichardt. Bizonyosak vagyunk abban, hogy Pablo Larraínnál is remek alakítást fog nyújtani - már csak abból is kiindulva, hogy a rendező legutóbb Natalie Portman-ből hozta ki pályafutása egyik legjobb, legintenzívebb játékát. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.