Hirdetés

KVÍZ: mennyire ismered 1994 filmjeit?

|

'94 óta tudod, hogy a remény egy jó dolog? Azóta csak Big Kahuna Burgert eszel? Vagy a mamád valamilyen doboz bonbonról hadovált mindig?

Hirdetés

A múlt heti Lorem ipsum kérdésre meglepően sokan válaszoltatok, ami megerősített abban, hogy ezeket a sorokat mégis olvassátok. Emiatt hatalmas pacsi nektek! Szóval az 1993-as kvíz után robogjunk is tovább a következő évre, ami nem csak általánosságban, de filmek terén is igazán kiemelkedett, "emlékezetessé" vált. A rengeteg világkörüli tragédia (pl. a boszniai háború, az első csecsen háború vagy éppen a ruandai mészárlás) mellett 1994-ben választották meg elnökké magát Nelson Mandelát is - Amerikában ekkor még Bill Clinton ült a Fehérházban. De térjünk inkább rá a filmekre.

 

Hirdetés

Filmes szempontból 1994-nél nem kívánhatnánk jobbat! Amellett, hogy futószalagon gyártották a mesterműveket és az unásig látott klasszikusokat, rendre a legtöbb műfaj is képviseltette magát ebben az évben. Volt itt coming of age mozi (Forrest Gump), klasszikus filmdráma (A remény rabjai), feszült akciófilm (Féktelenül), könnyfakasztó akciófilm (Léon, a profi), groteszk vígjáték (Shop-stop), kémfilm paródia (True Lies: Két tűz között), horror (Frankenstein), de még beszámíthatatlan kultfilm is (Ponyvaregény). Mindenki megtalálhatta a neki leginkább kedvezőbb darabot - mi pedig ezekből válogattunk most kérdéseket! Hajrá-hajrá!

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.