Hirdetés

KVÍZ: mennyire ismered a Mátrix-trilógiát?

|

25 éves lett a Mátrix, így felfrissítettük kvízünket az évfordulóra.

Hirdetés

A Mátrix-trilógia ma már kvázi megkerülhetetlen a filmtörténelemben. Habár még mindig "divat" azon a véleményen lenni, hogy az első film az igazi gyöngyszem, a két folytatást "meg lehet nézni", igazán erős jellemre vall, ha a Mátrix után nem pörgetjük le a Mátrix: Újratöltve és a Mátrix: Forradalmak filmeket is.

A trilógia így nyújt egy olyan teljes képet, amit idővel érdemes elő-elővenni, hogy elmerüljünk ebben a mesterségesen mocskos jövőben (és aminek egyáltalán nem kellett volna a 2021-es Mátrix: Feltámadások, így ne is várjátok, hogy foglalkozunk majd vele…).

Hirdetés

1999. március 31-én, azaz majdnem pontosan 25 éve debütált Amerikában a Mátrix (amit a hazai bemutató augusztusban követett), ez pedig egy tökéletes alkalmat szolgáltatott arra, hogy felfrissítsük a korábbi kvízünket. Az alábbi 10+1 kérdésnél megcsillogtathatjátok a Mátrix-tudásotokat, de ahogy már megszokhattátok tőlünk a korábbi összeállításink alkalmával, most is érdemes résen lenni. Ezúttal is egyszerre találtok majd könnyű, nehéz és gondolkodós kérdéseket. 

A kvíz után ne felejtsétek el a kommentszekcióba odabiggyeszteni az elért pontszámokat és áruljátok el azt is, hogy melyik a kedvenc filmetek a szériából.

Ezt láttad már?

Rengeteg hír, cikk és kritika vár ezen kívül is a Puliwoodon. Iratkozz fel a hírlevelünkre, mert kiválogatjuk neked azokat, amikről biztosan nem akarsz lemaradni.


Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.