Hirdetés

Lars von Trier két verziót készít a Nymphomaniac-ből

|

A dán rendező következő filmjét nem csak két részben szeretné elmesélni, de két verziót is tervez belőle. Egyiket jól megvágja a mozik számára, a másik, fesztiválokra szánt verzió viszont tobzódni fog a durvább, explicitebb jelenetekben.

Hirdetés

"Két filmet készítünk. Nagy munka ez. Nagyon remélem, hogy már jövőre, a cannes-i fesztiválra kész lesz mindkét film. Egyszerre forgatjuk, egyszerre vágjuk, s egyszerre is akarjuk befejezni őket." - mondta egy interjúban Peter Aalbæk Jensen producer. A két verzióról is beszélt: "A világszerte bemutatott változatban elhomályosítjuk az emberi test bizonyos részeit, de egy cenzúrázatlan verziót is készítünk, s valószínűleg Cannes-ban azt vetítjük le."

Többször is említik Cannes-t, pedig tavaly, a Melankólia bemutatója utáni sajtótájékoztatón tett megjegyzései miatt a szervezők kitiltották a filmfesztiválról. A producer viszont meg van róla győződve, hogy jövőre újra jelen lehet a rendezvényen a rendező, hiszen jó pár nagy név csatlakozott a filmhez (ezidáig nincs hivatalos szereplőgárda, csupán Stellan Skarsgård neve merült fel egy központi szerepre). Ha a nézők elég nagy érdeklődést tanúsítanak a film iránt, biztosak lehetünk benne, hogy a szervezők tárt karokkal várják majd a Nymphomaniac-ot. Pár hónappal korábban megjelent a sztori hivatalos leírása, amit a két részre osztás megváltoztathatott azóta.

A Nymphomaniac egy könnyed, költői történet, amelyet egy nimfomán nő (Joe) saját szemszögéből mesél el. Joe erotikus utazását láthatjuk születésétől egészen 50 éves koráig. Egy hideg téli estén egy agglegény (Seligman) rátalál Joe-ra, akit összeverve, félig eszméletlenül hagytak egy sikátorban. Felviszi a lakására, hogy ellássa sebeit, s közben megpróbálja kideríteni, mi történhetett a lánnyal. Amikor magához tér, a lány nyolc fejezeten keresztül meséli el hosszú, szerteágazó történetét, s nem titkolja el a buja, intimebb részleteket sem.

A filmet idén augusztusban, a németországi Cologne mellett kezdik el forgatni. 

Oldalak: 1 2

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.