Hirdetés

Lesz idén Kecskeméti Animációs Filmfesztivál, és már lehet nevezni rá

|

Ismét páratlan évet írunk és ez azt jelenti, hogy idén újra lesz KAFF.

Hirdetés

Kétévente kerül sor az ország legnagyobb animációs fesztiváljára, melynek története egészen 1985-ig nyúlik vissza. A nemzetközileg is rangos seregszemlére bárki nevezheti saját alkotását, legyen az egész estés vagy rövidfilm, sorozatepizód, reklám vagy akár videoklip. Az egyik legfőbb kritérium, hogy a produkció több mint ötven százaléka animációs technikával készüljön.

A Kecskeméti Animációs Filmfesztivál persze nem létezhetne a Kecskemétfilm stúdió, illetve annak megalapítója és mai napig vezetője, Mikulás Ferenc nélkül. A rajzfilmstúdióban olyan legendás animációs sorozatok készültek mint például a Magyar népmesék, a Vízipók-csodapók, a Mesék Mátyás királyról, valamint a Leo és Fred. A 2021-es fesztiválon olyan alkotások nyertek, mint a Wolfwalkers, a Cigánymesék és Ulrich Gábor Dűnéje. 

Hirdetés

Az idei lesz sorban a 16. KAFF, melyet június 21. és 25. között rendeznek meg Kecskeméten. A nevezés a napokban elindult és egészen március 20-ig várják a pályamunkákat. A nevezés ingyenes.

Az alkotásokat több kategóriában díjazzák majd, így külön mérettettnek meg a magyar és az európai produkciók, a filmek, sorozatok és az alkalmazott animáció kategóriában készült munkák. A beérkező nevezések előzsűrizése idén áprilisban várható.

A fesztivál célja, hogy a legszélesebb körben merítsen az elmúlt két évben készült hazai és nemzetközi animációfilm-termésből, így a versenyprogramok mellett szokás szerint lesznek tematikus vetítések, retrospektív-válogatások, mesterkurzusok, workshopok és kiállítások is. A további részletekől a KAFF hivatalos weboldalán tájékozódhattok.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.