Hirdetés

Sötét zsaruk a Föld körül - többen Liam Neeson kivágását követelik

|

Tovább gyűrűzik a színész körül kialakult botrány.

Hirdetés

Csúnyán rájár a rúd az elmúlt napokban Liam Neesonra. Nem elég, hogy az Oscar-jelölt színészt sokan rasszistának titulálják legutóbbi nyilatkozata miatt, aminek hatására el is halasztották legújabb filmjének, a Dermesztő hajszának a vörös szőnyeges premierjét, de egyes rajongók odáig is elmentek az interneten, hogy bojkottálni fogják a Men in Black - Sötét zsaruk a Föld körül filmet a színész miatt. Sőt, néhányan még digitálisan is töröltetni akarják őt a filmből.

Hirdetés

Az eset két nappal ezelőtt robbant ki, amikor Neeson a Dermesztő hajszában alakított karakterével kapcsolatban osztott meg egy történetet a The Independent című lapnak adott interjújában. Ebben elmesélte, hogy évtizedekkel ezelőtt, amikor a tudomására jutott, hogy egy közeli barátját egy fekete férfi megerőszakolta, több éjszakán át bosszúszomjasan a város feketék által lakta részeit járta egy bottal, arra várva, hogy valaki fizikai erőszakot provokáljon ki, és emiatt megölhesse az illetőt. Ez az állapot néhány napig tartott nála, majd belátta, hogy ez nem normális viselkedés, és segítséget kért indulatai kezelésére, valamint gyónni is elment.

Persze a nyilatkozatnak hatalmas negatív visszhangja lett, emiatt pedig a Lionsgate stúdió jobbnak látta, ha nem tartja meg a film vörös szőnyeges premierjét New Yorkban, Neeson pedig rögtön bocsánatot is kért, amelyben elmondta, hogy így utólag belegondolva borzalmasnak tartja, ahogyan viselkedett, és sokat tanult is az esetből, de ő egyáltalán nem rasszista, mert akkor is ugyanígy reagált volna, ha az elkövető fehér lett volna.

Bár akadtak olyanok, akik védelmükbe vették a színészt, mondván: az eset már régen történt, és nem kéne a múltban elkövetett dolgok miatt meghurcolni, a fanok nagy részét nem sikerült megbékítenie, akik hangot is adtak nemtetszésüknek. Sokan továbbra is rasszistának tartják a színészt és bojkottálni is fogják miatta a Men in Black: Sötét Zsaruk következő részét, de akadtak olyanok is, akik egyenesen törölni szeretnék Neeson karakterét a filmből:

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.