Hirdetés

Lilly Wachowski színt vallott a Mátrix 4-ről

|

Bár a Mátrix trilógia minden egyes részét közösen rendezték testvérével, Lilly nem tér vissza az új felvonásra.

Hirdetés

Múlt héten végre fény derült a soron következő legújabb Mátrix epizód teljes címére, valamint a várható premierre is - a COVID idején azonban nem szabad semmit sem biztosra venni, úgyhogy csak bizakodhatunk, hogy a decemberi dátumot végül tartani tudják a készítők. Bár szép számmal vonulnak fel a franchise visszatérői, kezdve Keanu Reevesszel és Carrie-Anne Moss-szal, azért Laurence Fishburne mellett akad még egy név, akinek távolmaradása feltűnő lesz a rajongók számára: ez nem más, mint Lilly Wachowski.

Hirdetés

A Mátrix trilógiát a nemváltó műtétjük előtt az akkor még Wachowski-fivérekként ismert testvérpáros rendezte, akik közül Lana vágott bele a franchise felélesztésébe. Bár Lilly távolléte aggodalomra adhatna okot, szerencsére nem kreatív nézeteltérések játszottak közre a döntésében, mint azt újfent egy nyilatkozatban kifejtette.

"Mindazok után, amiken személyesen keresztülmentem, illetve a szüleim elvesztését követően nem akartam visszatérni egy olyan helyre, amin egyszer már végigmentem. Úgy érzem, hogy a régi ösvények újból bejárása számomra egyáltalán nem kielégítő. Olyan, mintha ismét ugyanabban a cipőben járnék, és újra átélném a korábbi életemet. Ezt egyszerűen nem akartam."

Lilly és Lana utoljára a Jupiter felemelkedése című filmen dolgoztak együtt 2015-ben, mielőtt a Netflix számára legyártották volna a Sense8 sorozatot. Lilly saját bevallása szerint nem bírta már ezt a megfeszített tempót, ami végül oda vezetett, hogy évek óta kerüli a filmiparban rejlő lehetőségeket.

"A világom eleve széthullóban volt, szóval szükségem volt egy kis időre (a Jupiter felemelkedése után), amit a filmipartól távol tölthettem. Újra meg kellett találnom magamban a művészt, amit sikerült is - visszamentem a suliba, és elkezdtem festeni. Ez az én saját döntésem volt. Édesanyámmal festettünk azon a nyáron, amikor Lanát felhívták a Netflixtől, hogy berendeltek még egy évadot a Sense8-ből. Az volt az a pont, amikor megmondtam, hogy ezt nem tudom tovább csinálni."

Míg Lilly láthatóan kiégett a hollywoodi nyüzsgésben és a magánéleti átalakulásban, addig Lana megpróbálja felszítani a pislákoló parázsból a tüzet a The Matrix Resurrectionsszel. Szerintetek Lana Wachowski egyedül is képes lesz egy olyan emlékezetes filmet tető alá hozni, mint amilyen az első Mátrix volt?

Ezt láttad már?

Rengeteg hír, cikk és kritika vár ezen kívül is a Puliwoodon. Iratkozz fel a hírlevelünkre, mert kiválogatjuk neked azokat, amikről biztosan nem akarsz lemaradni.


Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.