Hirdetés

Milyen idővonalon játszódik a Logan?

|

Vajon hol helyezhetjük el a Logan történetét az eddigi X-Men filmek idővonalán? Erre próbál választ adni James Mangold rendező egy bővebb nyilatkozatában.

Hirdetés

Akár egy komplett egyetemi féléves kurzust lehetne arra szánni, hogy rakjuk össze az X-Men filmek kronológiáját, hiszen a 9 film között néha erőszakkal sem lehet megtalálni a kontinuitás gyökerét. Annyi bizonyos, hogy az első három X-Men film, illetve az első két önálló Farkas kaland ugyanazon az idősíkon játszódik.

Hirdetés

Az előzmény X-Men filmek azonban már alaposan megbolygatták az idősík egységét, hiszen már Az Elsőkben is számtalan ellentmondásba ütközhettünk az eredeti trilógiában bemutatott és megismert történetekhez képest. Aztán érkezett az Eljövendő múlt napjai, ami rebootolta az egész franchise-t. Joggal merülhet fel a kérdés, hogy akkor most a Logan az első öt filmhez fog inkább kapcsolódni, vagy az újraindított idősíkon fog játszódni. Ezzel kapcsolatban James Mangold nyilatkozott az Empire-nek.

A jövőben vagyunk, igazából már rég magunk mögött hagytuk az Eljövendő múlt napjainak epilógusát. Az összes szereplőnket egy valóságosabb helyzetben találjuk. Olyan kérdések kerülnek előtérbe, mint az öregedés, a magány, a hovatartozás, meg hogy egyáltalán hasznos vagyok-e még a világ számára? Ezekben a kérdésekben én egy lehetőségre bukkantam. Láttuk már számtalanszor ezeket a karaktereket akcióban, megmenteni a világot. De mi történik akkor, ha már visszavonultál ebből az életmódból, ha már magad mögött hagytad ezt az életmódot? Számomra az volt a legérdekesebb, hogy bemutassam azt a helyzetet, amikor a mutánsok már nem hasznosak a világ számára, sőt, még abban sem biztosak már, amiben régen azok voltak. Az ő erejük is elszállt, ahogy a miénk is az idő előrehaladtával.

Tehát annyi tisztázott, hogy a jövőben játszódik - ezt már eddig is sejtettük - de mivel csak X Professzor tér vissza az eredeti gárda közül, kérdéses, hogy mennyire szervesen fog kapcsolódni az eddigi filmekhez.

Ti minek örülnétek jobban, ha lennének kikacsintgatások, vagy ha egy ténylegesen önálló és önmagában kerek történet lenne a Logan, amire nincs kihatással a többi film és vice versa?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.