Hirdetés

Magyarországon a Vastrón

|

Április 6-án mindkét értelemben folytatódik a trónok harca, avagy a képviselőválasztással párhuzamosan megkezdődik a negyedik évada minden idők legnézettebb sorozatának.

Hirdetés

Ennek örömére a forgalmazók útjára indították Európában azt a szereplőt, akinek hallhatatlanságában nyugodtan bízhatunk és nem kell tartanunk tőle, hogy a szőrösszívű író, George R. R. Martin őt is kiírja a történetből, miután jól megkedveltette velünk; nevezetesen a Vastrónt. 

Magyarország az első állomása ennek a körútnak, március 30-áig az Allee bevásárlóközpontban tekinthető meg, sőt, akár fényképet is készíthetünk magunkról a Trónon ülve. Ha pedig a közelében lévő varjakkal pózolunk, és posztoljuk az Instagramra, páros belépőt nyerhetünk az első rész moziban történő vetítésére.

Érdekesség, hogy a most kiállított trónt ugyanazok készítették, akik a sorozatbéli társát is. Bár úgy tűnhet, hogy az csak egy ügyesen összerakott filmes kellék, valójában a trükkmester Gavin Jones és csapata két hónapon keresztül dolgozott, betűről betűre követve a könyv leírását, hogy megalkossa vastrónt, mely során valódi izzó kardok százait illesztették egy fakeretre.

Elmondhatjuk tehát, hogy kiváló munkát végeztek, bár a könyvek olvasása során persze mindenkinek kialakul a maga Vastrón elképzelése. Maga az író is elismerően nyilatkozott Jones-ék munkájáról, de elmondta egyúttal, hogy az ő fejében sokkal monumentálisabb a trón; egy "hajlott, asszimetrikus, ronda szörnyetegként" jellemezte, amelynek szédítő magasságából a király kifejezetten lefelé tekint.

Elképzelése illusztrálása gyanánt pedig egy francia művész, Marc Simonetti művét ajánlotta:

Oldalak: 1 2

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.