Hirdetés

Májusban jön a Fagyott május

|

Nem, ez szerencsére nem időjárásjelentés.

Hirdetés

Avantgárd horrorfilmek rajongói, figyelem! (Budapest környékén élők előnyben.) Lichter Péter filmes újságíró és nem mellesleg az avantgárd filmek egyik hazai szakértője néhány kísérleti munka után ismét filmrendezésre adta a fejét, melynek eredményét hamarosan megcsodálhatják az érdeklődő személyek. Akik reméljük, minél többen lesznek.

Hirdetés

A műfaji keretek határait várhatóan hatalmas elánnal feszegető kísérleti horrorfilmet májusban tekintheti meg a nagyérdemű, mégpedig egyelőre öt (azaz 5) előre meghirdetett időpontban, melynek listáját ide is biggyesztenénk:

- május 5. (péntek), 18:30: Art+ Cinema (1074 Budapest, Erzsébet krt. 39.)
- május 11. (csütörtök), 19:00: Resident Art Gallery (1061 Budapest, Andrássy út 33.)
- május 12. (péntek), 18:30: Art+ Cinema (1074 Budapest, Erzsébet krt. 39.)
- május 19. (péntek), 18:30: Art+ Cinema (1074 Budapest, Erzsébet krt. 39.)
- május 24. (szerda), 19:00: 2B Galéria (1092 Budapest, Ráday utca 47.)

Mindezzel egy időben a Fagyott május külföldi karrierjét is megkezdi, ugyanis bemutatásra kerül a perui Lima Independiente Nemzetközi Filmfesztiválon. 

A film sztoriját illetően eddigi információink nem bővültek, így továbbra is csak annyit mondhatunk: 1990-ben járunk az összeomlás után, a cselekmény pedig egy erdei faházikóban játszódik, amelyet menedékként használ egy túlélésért küzdő férfi. Küzdelmekkel teli hétköznapjait felbolygatni azt fogja, hogy egy nap észrevesz valakit egy elhagyatott gyerektáborban. A film Bartók Imre (Láttam a ködnek országát című regénye 2016-ban került kiadásra) forgatókönyve alapján készült, a képi világ megjelenítését Gerencsér Dávidnak köszönhetjük majd, a remélhetőleg borzongató zenei aláfestés pedig Horváth Ádám Márton tehetségét fémjelzi majd. A finoman szólva is minimalista, ám sejtelmes előzetes alant tekinthető meg:

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.