Hirdetés

Már olvasható a Joker eredeti forgatókönyve

|

Már elérhető online, PDF-ben az idei év egyik legnagyobb durranása Todd Phillipsék jóvoltából.

Hirdetés

Arra gyakorlatilag senki sem számított, hogy a Joaquin Phoenix nevével fémjelzett Joker ekkora népszerűségnek és egyben bevételi sikernek fog örvendeni, hiszen csaknem minden okunk megvolt a kételkedésre. A rendező, Todd Phillips (Másnaposok-trilógia) eddig nem tett le maradandót a karakterdráma műfajában, a forgatókönyv végét a forgatás kezdetén azonnal átírták, valamint az a bejelentés is szemöldökborzoló volt, mikor a készítők kimondták, hogy effektíve nem a képregények alapján dolgoztak. Mindezek mellett a film hatalmas siker lett, mind kritikai, mind bevételi szempontból, és ennek apropóján Phillipsék megosztották a nagyvilággal az eredeti forgatókönyvet.

 

Hirdetés

A szkriptet Phillips írta másodmagával, hiszen Scott Silver is kivette a részét a munkából. Az ő nevét eddig csak kevés alkalommal hallottuk, de ő felelős többek között az Eminem-féle 8 mérföld, a David O. Russell által rendezett A harcos vagy éppen a Chris Pine főszereplésével készült Viharlovagok forgatókönyvéért is. Az online elérhető és szabadon letölthető szövegkönyv elejére pedig a következő sorokat vésték bevezető gyanánt:

"Ez a sztori a saját univerzumában játszódik. Semmiféle összefüggés nincs az eddig megjelent DC filmekkel kapcsolatban. Mi egy hagyományos Warner Bros. alkotásként látjuk ezt. Merész, titokzatos és a maga módján humoros is, a karakterek a mi világunkban élnek, a tét pedig eléggé személyes. És habár sehol sem került említésre, de a film a múltban játszódik. Tegyük fel, 1981-ben. Ez egy nehéz idő. A bűnözés fénykorát éli Gothamben. A szenny alig hat hét alatt ellepte a várost. A >>van<< és a >>nincs<< közötti szakadék kézzelfogható. Az álmok pedig elérhetetlenné váltak, lassan káprázattá foszlanak. TP/SS."

Ha nem jelent gondot az angol, akkor erősen ajánljuk figyelmetekbe a forgatókönyvet elolvasásra, hiszen az ilyen apró kis részleteket, mint például hogy mikor játszódik a film, magából a szövegkönyvből tudhatjuk meg. Az pedig már csak hab a tortán, hogy akkor kerül ki egy alkotásnak a szkriptje, mikor még javában játsszák a mozik. A forgatókönyvet ezen a linken tudjátok elérni.

Ti tesztek majd vele egy próbát?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.