Hirdetés

Kiderült, hogy mit jelent a Mátrix kódsora

|

Sosem találnátok ki, hogy miből rakták össze az ikonikussá vált zöld képernyőt.

Hirdetés

Ki ne ismerné fel a Mátrix filmek jellegzetes zöld kódsorát, amelyet leginkább japán írásjelekre emlékeztető szimbólumok építenek fel? Aki érti ezt a számítógépes nyelvet az pontosan tudja, hogy mi zajlik a Mátrix virtuális valóságában, legalábbis a filmben mindenképp, viszont a valóságban valami egészen mást rejtenek ezek a titokzatos betűk.

Hirdetés

Simon Whiteley, a kódok megalkotója most elárulta, hogy miből merített inspirációt mikor a digitális maszlagot megalkotta. A kódsor megszületéséhez Whiteley japán származású feleségének van köze, akinek receptkönyvéből pattintotta át vázlatfüzetébe a férfi az érdekes szimbóluokat.

"Szeretém elmondani, hogy a Mátrix kódja szusi receptekből áll."

Nem egészen az, amire számítottunk, de a filmben jól működött és ez a lényeg. Jó példája ez annak, hogy néha elég a leghétköznapibb dolgokból ihletet meríteni ahhoz, hogy valami újat és érdekeset alkothassunk.

Egyébként, ha még nem hallottatok volna róla egy új Mátrix film is készülőben van, amelyről nemrég ejtett néhány szót a forgatókönyvet író Zak Penn. A szavai elég zavarosak így nehéz kisilabizálni, hogy pontosan miről is fog szólni ez az új film, de nagyon reméljük, hogy több lesz belőle felesleges bőrlehúzásnál.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.