Hirdetés

Megfiatalodott démonok az Evil Dead remake-ben?

|

Az elmúlt napokban Fede Alvarez rendező, valamint Jane Levy, és a fanok számára kulcsfontosságú Bruce Campbell interjút adott az eljövendő erdőmélyi borzongásról.

Hirdetés



"A felkérés után bezárkóztam egy szobába a barátaimmal, és nekikezdtünk a forgatókönyv, valamint a történet megírásának. Tizenkét éves voltam amikor először láttam az Evil Dead-et. Teljesen olyan érzés volt, mint mikor először felfedeztem a pornót, tudtam, hogy nem lenne szabad, mégis megtettem mindenképp. Legutoljára mikor láttam, az hat évvel ezelőtt volt. Nem igazán akartam megnézni, inkább csak emlékezni akartam a kulcsfontosságú dolgokra, amik a mai napig a fejemben vannak. Alapvetően megpróbáltuk megcsinálni a valaha legfélelmetesebb horror filmet. Valami durva,erőszakos filmet, ami a szart is kiijeszti belőled."

"Nem tudom, hogy nevezhetjük-e remake-nek... ez egy marketing dolog. Ez egy film, 90 perces, és Evil Dead a neve. Öt fiatalról szól, akik elmennek, hogy megszálljanak egy kiadó kabinban, az egyikük felakarja rúgni a függőségét, ezért bezárja magát a barátaival arra helyre, de időközben felfedezik a "Necronomicon-t". Nevezhetjük ezt remake-nek? Nem tudom..."

"Elég brutális lesz, ezt garantálhatom. Rengeteg vért, és brutalitást tartalmaz a film. Temérdek vér, és fröccsenés van benne, szóval az emberek készüljenek fel zacskókkal, mert nagyon durva lesz. Nem használtunk CGI-t. Minden amit látsz a vásznon, igényes. A CGI olcsóbb, és gyorsabb, de nagyon utálom. Felkerestünk rengeteg illúziós trükköt. Ennek példájára felhoznék egy jelenetet, amikor egy lány levágja a karját egy konyhakéssel. Az ember azt hinné a hangok és a kép alapján, hogy jönnek a vágások, de nem. Minden végig benne lesz részletesen."

"Igen... az erőszak jelenet. Jómagam nem akartam beleírni a forgatókönyvbe, de mikor meglátták, hogy nincs benne, egyből jöttek a kérdések: Hol van a megerőszakolós jelenet? Miért nincs benne? Ezek után úgy gondoltam, hogy mégis csak helyet adok neki, de ezúttal sokkal durvábbra csinálom, mint amilyen az eredetiben volt."

Jane Levy:

"A forgatás során nem éreztem nyomást. Gondolkodtam azon, hogy számíthatok-e sok olyan emberre aki nem fogja szeretni, de kizárt, ugyanis megfog bénítani mindenkit.
Hogy kihívás volt-e a praktikus effektekkel való küzdelem? Igen...azt hiszem a legfélelmetesebb dolog volt az életemben. Nagyon nehéz volt, félelmetes, és fájdalmas... a végén már csak arra gondoltam, hogy haza akarok menni.
Nekronomikon? Ezt nem az én karakterem fogja feltárni. A könyv kissé eltérő lesz az eredetitől, de ugyanazt a kaput fogja megnyitni. Tulajdonképpen nem is láttam az első részt, addig amíg nem kaptam meg a saját részemet. Szerettem eljátszani, nagyon is. Jó volt, és nehéz, és mindemellett félelmetes is...nem tudom az emberek miért mondják, hogy ez vicces, engem nagyon megijesztett. Mindenesetre az én karakterem meglehetősen mocskos lesz. Nem vagyok benne biztos, hogy valaha megtenném-e megint. Szívesen szerepelnék egy újabb Evil Dead-ben, de nem hiszem, hogy bármilyen horrorfilmben is elfogok a jövőben vállalni szerepet."

Bruce Campbell:

"Az Evil Dead remake-re pozitívan reagáltak, főként a fanok. Már nagyon várták ezt a filmet, de mi is. Az eredeti első rész producerei csinálják ezt a filmet, nem valami cigit szopogató véletlenszerű producer bagázs. Tudtuk, hogy nagyon hosszú, és nehéz dolog lesz, ezért meg kellett találnunk egy nagyon jó filmkészítőt, és szerencsére sikerült is, Fede lett az.
Nem hinném, hogy lesz folytatás, vagy ehhez hasonló dolog. Az anyaghoz idestova már 20 éve nem nyúltak hozzá, most már készen állnak a fanok az újabb horrorra, de nem fogunk megint filmről-filmre haladni.
Remake, Evil Dead 4 helyett? Én már középkorú vagyok, nem hinném, hogy jól nézne ki a régi sorozat mellé egy újabb rész velünk... ez egy finomság lesz annak, aki egy új Evil Dead tapasztalatot akar szerezni.
Nos, sokan kérdeznek a humorról. Először a humor azért játszott nagy szerepet, mert rossz színészek voltunk, rossz dialógusokkal. Most minden szereplő sokkal jobb mint a régiek. Minden speciális effekt jobb mint az utóbbiak. Ez nem egy digitális effektekkel telesózott film, javarészt smink trükköknek van helyük a filmben. Néha megjelennek a digitális dolgok, de tényleg csak olyan ritkán mint a fehér holló.
A film folyamán lesznek aggasztó dolgok. Talán fel is fognak a nézők nevetni egy-egy ponton, hogy " Úristen... nem hiszem el!"
"Megfogjuk adni az embereknek az Evil Dead-et, akár tetszik nekik, akár nem!"

Oldalak: 1 2

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.