Hirdetés

A Marvel Comics lapjain egy újabb közkedvelt karakter szenvedett tragikus halált

|

A Marvel egyre megkérdőjelezhetőbb húzásokat művel a képregények lapjain. A legutóbbi pedig még több olvasónál csapta ki a biztosítékot, mint amikor kiderült Amerika Kapitány sötét titka.

Hirdetés

A Secret Empire egy rendkívül ellentmondásos, olvasók és rajongók százezreit megosztó történetfolyam a Marvel Comics lapjain. Persze tény, hogy ezért elsősorban a tavaly májusban napvilágot látott új status quo a felelős; mikor is ugye kiderült, hogy az amerikai hazafiasság szimbóluma és mindenki kedvenc Kapitánya, Steve Rogers a Hydra szolgálatában állt agymosása miatt. A Twitter valósággal felrobbant a Captain America: Steve Rogers #1 napvilágra jöttét követően, és az egymást érő bejegyzések bizony ott ekézték Nick Spencer méltatlan újragondolását, ahol csak bírták.

Hirdetés

A II. Polgárháború ideje alatt, a végig titkon fasiszta elveket követő Rogers lett a S.H.I.E.L.D. igazgatója, mely történetfolyam első jelentősebb halálos áldozata maga Hulk lett. Ám a Marvel úgy tűnik nem bír magával, és erre az egész agymenésre megint sikerült rálicitálniuk, totálisan magukra haragítva ezzel olvasóbázisukat. Aki netalántán követi a történetfolyamot, ám mégsem maximálisan naprakész, az a spoilerek elkerülése végett most ne olvasson tovább!

Történt ugyanis, hogy a Secret Era # 7-ben, a Fekete Özvegy egy kis csapatot, köztük egyébként Miles Moralest és Ms. Marvelt is maga köré toborozva akarta levadászni az elkanászodott Hydra Kapitányt. Morales jelenlétére egyébként azért volt égető szükség, mert Ulysses a Második Polgárháborúban megjósolta, hogy benne van meg a kellő potenciál arra, hogy hidegre tegye Hydra Kapitányt. Igen ám, de az egész akció balul sült el, melynek következtében Steve Rogers végül hidegvérrel kivégezte Natashát. Igen, a Fekete Özvegy a képregény lapjain meghalt.

Persze Scarlett Johansson rajongóinak még nem kell rögtön a szívükhöz kapniuk, hiszen a karakter egyrészt még biztosan jelen lesz majd a jövőre érkező Bosszúállók: Végtelen háború első felvonásában, másrészt pedig maga a képregényfolyam olyannyira népszerűtlen, hogy hatalmas öngól lenne az a stúdió részéről, ha ezt az egész marhaságot beleerőltetnék a filmes univerzumba is. Ez, vagy egy ehhez hasonló haláleset maximum akkor lenne csak kivitelezhető a nagy képernyőn, ha a soron következő Bosszúállók valamelyike már a Titkos (Skrull) Inváziót boncolgatná, és mondjuk a film végén kisülne, hogy az, akit a Kapitány - vagy akárki - a film során megölt, valójában nem is az adott karakter, hanem csak egy alakváltó Skrull volt. Persze ezt a klisét a képregényben is bőven ellőhetik még, így tulajdonképpen bármikor kiderülhet, hogy Hydra Kapitány egy Skrull, vagy akár nem is az igazi Natasha halt meg, hanem csak a hasonmása.

Bár mindez persze csupán rajongói/olvasói spekuláció (ahogy a fenti fotó is), ám tény, hogy a Marvel és DC képregényeket pontosan azért lehet szeretni vagy nem szeretni, mert semmi sem állandó vagy végleges, így nyilván egy közkedvelt karakter halála sem.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.