Hirdetés

Megjelenhet-e valaha a Mindörökké Batman sötétebb és hosszabb változata?

|

Egy forrás szerint létezik a Schumacher Cut.

Hirdetés

Huszonöt éve került mozivászonra a Mindörökké Batman, amelyet ugyan Tim Burton filmjeivel szemben csúnyán kikezdett az idő vasfoga, de a gyerekkori nosztalgia szemüvegén keresztül akár mai napig szórakoztató lehet. Azt eddig is lehetett tudni, hogy eredetileg sötétebbnek, drámaibbnak és hosszabbnak készült, ám egy forrás szerint nem veszett el a majdnem háromórás eredeti vágás, szóval már csak az a kérdés, hogy láthatjuk-e valaha.

Hirdetés

Marc Bernardin forgatókönyvíró (Castle Rock, Star Trek: Picard) hívta fel a figyelmünket Twitteren arra, hogy egy betonbiztos forrása nyomán valóban létezik a Mindörökké Batman 170 perces, jóval sötétebb hangulatú vágása a nemrég elhunyt Joel Schumachertől, de a Warner Bros. egyelőre nem biztos benne, hogy lenne-e igény a bemutatására. A Variety egy a filmhez közel álló forrástól érdeklődött ennek hitelességéről, ami megerősítette a Schumacher Cut létezését.

A lap cikkéből kiderül, hogy a rendezői változat nyitójelenetében láthattuk volna például Kétarc szökését az Arkham Elmegyógyintézetből, és Rébusz is többet akciózott volna a denevérbarlang megtámadásakor a védjegyének számító sétapálcával. De ami ennél is érdekesebb, hogy a hosszabb vágás érthetőbben bemutatta volna Bruce Wayne karakterfejlődését a lelki vívódásán és traumáján keresztül, ami végül a Batmanné válásra ösztönözte. Ennek keretében egy életnagyságú denevérrel is szembekerült volna, amire a kimaradt jelenet a képregényekből ismert Man-Batként hivatkozik, joggal, de valójában a címszereplő a saját, eltorzult kivetülésével néz szembe.

Szóval még egyszer, megjelenhet-e valaha ez a vágás? A Variety értesülése lelombozó választ adott a kérdésre, a lap információi szerint ugyanis a stúdió nem folytat beszélgetést a Mindörökké Batman rendezői változatának bemutatásáról, és a képviselőknek egyáltalán nincs is tudomása arról, hogy megmaradt volna-e a huszonöt éve kivágott felvétel. Persze nehéz eltekinteni attól, hogy Az Igazság Ligája Snyder vágásának létezését ugyancsak tagadta a Warner, mire alig pár hónapja megkaptuk a nagy bejelentést, hogy már 2021-ben debütál az HBO Max kínálatában. Ráadásul az utómunkálatokkal sem kellene annyit bajlódni, mint a más rendező által befejezett Az Igazság Ligája esetében, ami ugyanakkor ismét a Schumacher Cut ellen szól, hogy a rendező legnagyobb bánatunkra már nem tudná felügyelni ezt a folyamatot.

Mindenesetre a kérdés adott: ti megnéznétek a sötétebb Mindörökké Batmant?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.