Hirdetés

Mégsem folytatódik a Lovecraft Country az HBO-n

|

Miután az első évad feldolgozta a forrásregényt, az HBO nem kért a Lovecraft Country folytatásából.

Hirdetés

Bár idén februárban még arról szólt a fáma, hogy Misha Green, a Lovecraft Country showrunnere összeült a forgatókönyvírókkal, hogy kidolgozzák a potenciális második évad történetét, ez egyelőre túlzott elbizakodottságnak tűnik azután, hogy az HBO hivatalosan is bejelentette, hogy nem rendelik be a folytatást.

A Matt Ruff azonos című regényén alapuló HBO-széria a tavalyi uborkaszezon egyik nagy slágere volt, leginkább az USA-ban, ahol az afro-amerikaiakkal szemben elkövetett igazságtalanságok miatt amúgy is ki volt élezve a társadalom a rendszerszintű rasszizmussal szemben. A Jonathan Majorst, Jurnee Smollettet és Michael Kenneth Williamset is felvonultató gárdának nemcsak H.P. Lovecraft szörnyeivel kellett szembenéznie, hanem az 1950-es években tapasztalt feketékkel szembeni atrocitásokkal is.

Hirdetés

Illetve a Watchmen sorozat után alig 8 hónappal a Lovecraft Country is körbejárta azt a tömegmészárlást, amit a felbőszült fehér emberek követtek el az oklahomai Tulsában 1921-ben, még inkább sokkolva több generációt, akik történetesen még csak nem is hallottak erről a tragédiáról korábban a történelemórákon.

Annyi bizonyos, hogy nemcsak látványos és remek színészi munkát felmutató, hanem aktuális problémákra is reflektáló széria volt a Lovecraft Country. Mindemellett pedig több díjátadón is jelölték az év legjobb dráma sorozatára. Ez általában meg is ágyazza az HBO-nál a potenciális folytatást, de úgy tűnik, hogy miután a forrásul szolgáló regényt feldolgozta az első évad, Misha Greenék elképzelése a következő felvonást illetően nem győzte meg az HBO vezetőségét.

Bár az HBO lepattintotta a folytatást, még van arra esély, hogy valamelyik másik streamingóriás lecsap a projektre. Ti örülnétek egy második évadnak vagy szerintetek kerek egész volt már az első etap is, amit kár lenne tovább bolygatni?

Ezt láttad már?

Rengeteg hír, cikk és kritika vár ezen kívül is a Puliwoodon. Iratkozz fel a hírlevelünkre, mert kiválogatjuk neked azokat, amikről biztosan nem akarsz lemaradni.


Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.