Hirdetés

The Legend of Conan - Az író beszélt arról, miért is nem valósul meg

|

Úgy tűnik Schwarzenegger tényleg nem bújhat a barbár szerepébe többé.

Hirdetés

Néhány évvel ezelőtt jöttek az első hírek arról, hogy érkezhet a folytatás Arnold Schwarzenegger egyik ikonikus filmjéhez, a Conan, a pusztítóhoz. A The Legend of Conan címet kapó alkotásban Schwarzenegger visszatért volna a címadó barbár szerepébe, azonban az írói szobán sosem jutott túl a projekt, és míg Schwarzenegger inkább karakterdrámákba kezdte ölni tehetségét (Maggie és Aftermath), egyre jobban eltávolodott a franchise-tól.

Hirdetés

Bár a The Legend of Conan nem halt meg hivatalosan, de egy nemrég készített interjú során a forgatókönyvíró Chris Morgan (Halálos Iramban 8) elárulta, hogy miért nem fog valószínűleg elkészülni a film:

Összeállítottunk egy nagyszerű története. Valószínűleg én vagyok a legnagyobb rajongója a [John] Milius-féle Conannek. Rengeteg ember gúnyolja ki és csinál viccet belőle, de szerintem ennek van az egyik legokosabb forgatókönyve, nagyon szeretem a sztoriját. Az egésznek van mondanivalója, mégpedig hogy miként legyen valaki férfi és harcos, hogy miért érdemes küzdeni és miért nem.

Az ötletünk az volt, hogy 30 évvel később vennénk fel a fonalat, és egy, a Nincs bocsánatra hajazó filmet készítenénk, amiben Conan nem a legerősebb, nem egy legenda, hanem csak egy öreg, megtört férfi. És ekkor történne meg valami, ami értelmet adna az életének, végre lenne valami, amiért harcolhatna, küzdhetne.

Nem tudom, annyira jó volt, Arnold is szerette. De egyszerűen túl drága lett volna az egész, túl nagy, és a stúdió végül jobbnak látta kiszállni ebből az egészből. Jelenleg inkább máshol keresgélnek ötletek után, talán egy sorozat formájában, nem tudom. Én csak egy történetet szerettem volna elmesélni. De soha ne mondd, hogy soha, nem igaz?

Az első Conan-film, a Conan a barbár 1982-ben, míg a folytatása, a Conan, a pusztító két évvel később, 1984-ben került mozikba. Ennek a végén már elhintésre került az akkor még 1987-re tervezett Conan, a hódító című harmadik részt, de mint tudjuk, ebből sosem lett semmi. Aztán hosszú szünet után, 2011-ben Jason Momoa vette át a kardot a Conan, a barbár című filmben, de ez mind anyagilag, mind pedig kritikailag nagy bukás lett. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.